Hoe kun je zoetzure saus uit een pot zelf aanvullen?

Ik wilde even makkelijk doen vandaag maar ik heb naar mijn idee wel te weinig zoetzure saus uit pot (bij kip). Hoe kan ik dit zelf een beetje aanvullen zonder een extra pot bij op te moeten halen?

Toegevoegd na 3 minuten:
Het was net al krankzinnig druk, dus heb echt geen zin om nog eens terug te gaan voor een pot.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door voortaan zelf saus te maken. Je zou het volgende kunnen toevoegen: Blikje tomatenpuree of potje tomatenpuree. Eventueel blikje ananas met vocht. Anders gewoon wat melk/room Om dikker te maken binden met - maizena (paar lepels met wat water doorroeren en dan door de hete saus) - bloem (kan beter vooraf eerst met boter aanbraden en dan steeds wat vocht erbij) - Beurre manié maken en de balletjes toevoegen om de saus dikker te maken. Toegevoegd na 1 minuut: Hierbij enkele recepten als je de saus helemaal zelf wilt maken. Combinaties met wat je al hebt zijn natuurlijk geen enkel probleem. Toegevoegd na 3 minuten: In feite komt het op neer dat je als basis tomaten, tomatensaus, ketchup of zoiets neemt. Bij tomatenpuree kan je vocht toevoegen. Daarnaast kan je zure vloeistof nemen zoals azijn of ananassap e.d. En alles moet gebonden worden. Redelijk simpel dus om je kant en klare saus aan te vullen.

Bronnen:
http://www.hoedoe.nl/eten-drinken/basiskeu...
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/sauz...
http://www.receptenenzo.nl/Recepten/recept...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100