waarom komt mijn zelf gebakken friet elke keer bruin uit de frietpan?

nieuwe frietpan, kersverse olie van diamant ook ander vet geprobeert van ah merk, maar ook hetzelfde probleem,alle soorten aardappelen ook frietaardappelen van de groenteboer worden gewoon bruin.

Weet jij het antwoord?

/2500

het bruinkleuren gebeurd bij 140 graden of hoger. waarschijnlijk bak jij je friet voor op een hogere temperatuur of je bakt ze misschien helemaal niet voor. mijn advies is daarom om ze van te voren te stomen (120 graden of "blancheren" (blancheren = kort beetgaar koken , in dit geval net niet beetgaar 100 graden) op deze manier garen ze voordat ze kleuren. dit gebeurd namelijk ook met de friet uit de winkel. deze worden gaar gestoomt. let wel op dat je ze na het blancheren uitgespreid op een handdoek laat droogstomen en afkoelen, op deze manier blijft er vrij weinig vocht over in de friet. want zoals we allemaal weten gaat vocht in een frituurpan spetteren en is het zeer slecht voor het vet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100