Welke kaas is te vergelijken met Kernhem kaas?

Een aantal jaren geleden was de Kernhem kaas veel sterker dan tegenwoordig. Ze rook sterker, smaakte sterker. Ik gebruik de kaas in kaasfondue maar de Kerhem is niet meer als toen. Welke kaas komt overeen met de sterkere versie van de Kernhem van nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Chaumes die langer gerijpt is, is ook pittig. Het is net als Kernhem een roodbacteriekaas . Hoe langer de kaas rijpt, hoe pittiger die wordt. Ook de Munster is een pittige roodbacteriekaas en ook erg lekker. Ga de kaaswinkel eens binnen en proef eens voor je hem koopt. Alleen zo zal je weten of de smaak je bevalt. Een goede kaasshop zal je altijd laten proeven als je kaas wilt kopen en hem niet kent.

Het zou kunnen, dat de Trapistenkaas (Trapistkaas?) meer in de buurt komt van de Kernhemmer van vroeger. Of die geschikt is voor kaasfondue weet ik niet uit ervaring, maar in een goeie kaaswinkel zouden ze je advies moeten kunnen geven. Succes!

Ik weet niet of je Tilsiter kaas kent, die heeft ook dat Kernhem-achtige, en is goed te gebruiken voor kaasfondue.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100