Portugese varkensoren.
Ingrediënten voor 4 personen:
* 4 varkensoren,
* 75 g boter,
* 0.5 liter olie,
* 1 grote ui in schijven,
* 2 fijngehakte stengels bladpeterselie,
* 4 knoflooktenen,geperst,
* 500 g ontvelde tomaten in blokjes gesneden,
* 2 groene paprika's in reepjes,
* versgemalen zwarte peper,
* 0.5 liter witte wijn,
* 15 cl port
* zout.
In een grote braadpan de olie en de boter verhitten en de ui,knoflook en peterselie hierin zacht bakken totdat de ui goudgeel is.Met versgemalen zwarte peper op smaak brengen.De varkensoren toevoegen en meebakken tot ze lichtbruin zijn.
Voeg nu de paprikareepjes,de tomatenblokjes,de witte wijn en de port toe,zet het vuur laag,doe het deksel op de pan en laat alles gedurende 1.5 tot 2 uur sudderen,tot de varkensoren zacht zijn.Breng op smaak met zout.