wie heeft er een recept van suikervrij gebak/taart ?

het is voor iemand met suikerziekte

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Suikervrije cupcakes; (ca. 10 stuks) 180 ml. sojamelk, 2 theel. appelciderazijn, 200 gr. tarwebloem, 100 ml. saffloerolie, 5 eetl. agavesiroop, 10 papieren vormpjes. Verwarm de oven voor op 160 graden C. Doe de sojamelk in een kommetje en roer de azijn erbij. Laat even staan. Meng in een andere kom de saffloerolie en agavesiroop. Doe het meel hierbij en meng dit even maar niet te veel. Voeg het melkmengsel hierbij en meng snel door elkaar. Doe het mengsel in de papieren vormpjes ( dit gaat heel makkelijk met 2 lepels). Vul ze tot max. driekwart want ze rijzen nog iets. Bak ze nu 20-25 min. in de warme oven. Ze zijn gaar als een erin gestoken satéprikker er droog uitkomt. Laat afkoelen op een rooster. Een topping maak je door bijv. een paar eetlepels zachte roomboter te vermengen met carobepoeder en agavesiroop. Carobepoeder is van zichzelf al zoet en is zéér gezond met name vanwege kalkopname en vitamines. Het is niet verslavend en vet en smaakt naar koffie met cacao of als Wiener Melange. Het is verkrijgbaar in natuurwinkels of reformafdelingen. Het is zelfs lekker om te drinken in gekookte (soja)melk, als alternatief voor koffie.

Ik heb zelf deze (zie link) appeltaart gemaakt en die was erg lekker. Het meel wordt vervangen door amandelmeel (is niet goedkoop, ongeveer 10 euro per kilo), de suiker wordt vervangen door vanille essence en honing. Of een diabetes patient de laatste twee mag weet ik niet, maar gewone suiker gaat niet in het recept.

Bronnen:
http://www.scdiet.nl/recept.php?receptid=23

Tarte Tatin (zonder suiker) voor 4 personen voor het deeg: 220 gram bloem mespunt zout 150 gram boter 50 ml. koud water voor de vulling: 2 grote appels (Jonagold is erg geschikt) sap van halve citroen 60 gram boter kaneel Doe bloem en zout in een grote kom en meng goed. Voeg dan de boter toe en kneed met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg dan het koude water toe tot je een samenhangende deegbal kunt vormen die niet te nat is. Wikkel de deegbal in plastic folie en laat de deegbal minstens 30 minuten in de koelkast rusten. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze dwars in drieën, zodat je van elke appel drie dikke plakken hebt. Leg de appelplakken naast elkaar in een ruime koekenpan. Besprenkel de appel met het citroensap. Strooi er wat kaneel overheen. Snijd de boter in blokjes en verdeel ze over de appels. Verhit tot de appels zachtjes pruttelen. Leg een grote deksel op de koekenpan, zodat de appels bedekt zijn. Laat dit 30 minuten pruttelen. Draai af en toe de appels om. Strooi nog wat kaneel over de appel wanneer je ze de eerste keer hebt omgedraaid. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een cirkel die net iets groter is dan je ronde bakvorm van ongeveer 30 c.m. doorsnede. Leg de appels naast elkaar in je bakvorm en begiet met het vocht dat nog in de koekenpan zit. Leg de uitgerolde lap deeg over de appels heen en vouw langs de randen naar binnen. Bak de tarte tatin 20 minuten tot goudbruin. Laat een paar minuten afkoelen. Leg een groot vuurvast bord of schaal op de vorm en stort de tarte tatin voorzichtig, zodat de taart op het bord/schaal ligt met de appels bovenop. Serveer de tarte tatin warm.

Bronnen:
http://suikerwijzer.nl/tarte-tatin-zonder-suiker/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100