hoe gaar ik een varkenshaas in de oven . In een afgedekte pan of schaal met deksel of zonder deksel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bestrooi de varkenshaas met peper en zout en vouw het dunne gedeelte naar binnen en prik er een stokje door. Zo heb je de varkenshaas overal even dik. Braad de varkenshaas iets aan in een koekenpan en leg het dan in een ovenschaal zonder deksel. Bak het af in de oven op 180 graden, ong. 20 min.

In een braadslee doe je dat. Een mogelijke manier om het in de oven te bakken zie hieronder

Bronnen:
http://www.gva.be/she/aan-tafel/tips-trick...

Als je de varkenshaas goed hebt dichtgeschroeid maakt het niet veel uit of je dat met of zonder deksel doet. Het gaat om de temperatuur het vlees. In een afgesloten pan zal dat minder snel oplopen. Vlees wordt lekkerder als je het langer op lage temperatuur gaart, vandaar dat je vlees moet laten rusten (dat wel in aluminiumfolie, anders droogt het te veel uit).

Zonder deksel droogt het uit door de warmte. Dus deksel erop.

Niet in de oven doen. Een varkenshaasje moet je behandelen als biefstuk 3 tot 4 minuten aan elke kant in de bakpan met boter. Het deksel probleem heeft een algemene regel. Als je de deksel erop doet valt het vocht terug en wordt het vlees gestoofd. De oven is goed voor grotere stukken vlees. en vlees dat geschikt is om te grillen. Maar ik heb geen enkele ster, dus vertrouw niet op mij.

Lekker makkelijk, wikkel deze in bananen bladeren met wat schilletjes sinasappel, hiermee bewaar je de smaak van je vlees en wordt goed gaar

Bronnen:
Gravity

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100