Hoor je, bij de bestelling van een glas wijn, een minimale hoeveelheid te krijgen?

Ik was zondag zoals zovelen op het strand en bestelde onder andere een rosé. Daarop kwam een glas met een schamel laagje van 1 a 1,5 cm rosé a raison van 3,75. Het was eigenlijk een zielige vertoning dat je als ondernemer zo probeert je verpeste zomer probeert te compenseren.

Kun je hierover klagen met op feiten gebaseerde gronden, of is het slikken (een beetje dan) en er nooit meer komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

€ 3,75 is veel geld, dus mag je verwachten dat je zoals eerder geschreven is ca. 10 cl. in een glas krijgt. De norm is 10 gram alcohol in een glas. (vergelijk met bier of jenever. de inhoud blijft ca 10 gram alcohol) Het woord norm zegt het al, het is geen standaard regel, die wettelijk is vastgelegd. De grootte van het glas maakt dan niet uit. Een groter glas doet vaak sjiek aan, dat is dan de keuze van de eigenaar. Vragen staat vrij, en je kunt altijd vragen of de schenker zich niet vergist heeft. Ben je het er dan niet met het antwoord eens, dan kun je dat aangeven. De keus is dan aan de ober of aan jou wat er gaat gebeuren. Of er wordt bijgeschonken, of je stuurt hem terug en besteld wat anders of je verlaat inderdaad het etablissement.

Ik zou er zeker iets van zeggen, maar het hangt er natuurlijk wel van af hoe groot het glas was. Als het een erg groot, modieus, glas was, dan is een klein bodempje al een heleboel.

Er bestaat wel een maximum, maar een minimum is niet wettelijk bepaald. Echter is het wel schaamteloos om 1 a 1.5 cm in een glas te doen. Hoe groot het glas ook voor de show is. Dit is dus niet echt handige marketing voor de uitbater. dan kan ie beter een klein glas tot de rand doen. Over het algemeen is c/a 100cc de maatstaaf en gaan er dan tussen de 6 en 7 glazen uit een fles.

Bronnen:
http://wijntraining-online.nl/nieuws/hoeve...

Helaas niet. In dit geval had ik het, zoals mijn voorganger al zij, geweigerd en terug gestuurd waarna ik een ander restaurant had bezocht. Misschien ziet het restaurant dan ook dat het wellicht niet door de beugel kan.

Bij het voorproeven van de wijn hoort er 1cm ingeschonken te worden. Mocht de wijn dan "goedgekeurd" worden, dan wordt het glas bijgevuld. Als het een volgende keer weer ergens gebeurt (is mij nl ook wel eens overkomen) dan een opmerking plaatsen in de trant van: de wijn is goed, het glas kan gevuld worden. Het getuigt niet van klantvriendelijkheid.

Ja, je moet ook niet in van zulke aggenebbes zaken een glas wijn bestellen. Mijn ervaring is dat wanneer je in een goede zaak komt je een ruimschoots gevuld glas krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100