Ga naar de inhoud

Hoe kan ik er jonger uitzien? Zó doe je dat


Jonger geschat worden dan je bent is altijd leuk, hoe doe je dat? Dankzij deze 10 verrassende tips is jonger lijken gemakkelijker dan je denkt. Van het dragen tot een bril tot het kiezen van de juiste kleur lipstick. Jaren jonger lijken doe je zo!

1. Ga voor een stralende glimlach

Jonger lijken met een mooie glimlach, wie wil dat nou niet? Uit onderzoek van Nivea blijkt dat je er met een stralende lach 2 jaar jonger uitziet. Daarnaast is lachen gezond. Een half uur lachen per dag doet wonderen: het vermindert stress, je wordt er vrolijker van, je komt zelfverzekerd over én het maakt de mensen om je heen ook nog blij.

Misschien zijn jouw tanden wat verkleurd door thee, rode wijn, koffie/ en of roken. Zonde, hoe zou het zijn om weer witte(re) tanden te hebben? Dit kan eenvoudig door je tanden te laten bleken. Het resultaat zal je verrassen en je glimlach nog leuker maken.

Daarnaast worden je lippen dunner naarmate je ouder wordt. Je lippen lijken voller door net buiten de lippen – met een lippotlood (in dezelfde kleur als je lippen of lippenstift) – de lipomtrek te tekenen. Kies tot slot ook de juiste kleur: laat bruintinten en felle kleuren liggen en ga voor een glanzende, vochtinbrengende lipstick.

2. Draag een bril

Wil je op een makkelijke manier wat jonger lijken? Kies dan voor een bril. Een bril verbloemt rimpels én met een bril trek je de aandacht naar je ogen en leid je de aandacht van de rest af. Zeg je contactlenzen gedag en ga voor een hippe bril. Er zijn ontzettend veel monturen, als je let op je haarkleur en gezichtsvorm, kies je altijd de juiste bril! 

3. Breng regelmatig een bezoekje aan de kapper

Wanneer je ouder wordt, verandert ook je haar. Het wordt (misschien) grijs, dunner, droger en stugger. Het is daarom belangrijk dat je regelmatig naar de kapper gaat om je haar goed te verzorgen. Een kapper weet als geen ander wat voor kapsel jou écht staat. Kies een kapsel dat past bij de vorm van je gezicht.

TIP: vraag aan je kapper of een pony jou staat. Een pony verdoezelt de rimpels op je voorhoofd en verzacht je gezicht, waardoor je jonger lijkt. 

4. Draag hippe, stijlvolle kleding die bij jou past

Past je kleding nog wel bij je leeftijd? Past deze outfit bij je lichaamsbouw? Dit zijn 2 vragen die veel mensen zichzelf stellen. Natuurlijk heb je op je zestigste niet meer het lichaam van een twintigjarige. Bekijk het positief: nu je wat ouder bent, heb je meer kennis van je eigen stijl en smaak.

Omdat je weet wat jou wel en niet staat, is het veel makkelijker om er fris en jeugdig uit te zien. Kies alleen voor een trend als die écht bij jou past. Je moet je er fijn, zeker en comfortabel in voelen, dan straal je dat ook uit. Door de hippe kleding en je zelfverzekerde uitstraling lijk je gelijk jaren jonger.

Kleding-jonger-lijken

5. Denk aan je houding

Door een goede houding lijk je slanker, jonger en energieker. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is rechtop staan. Naarmate je ouder wordt, worden je spieren en skelet zwakker. Hierdoor buig je langzamerhand een beetje voorover. Ga maar eens na, zit je nu recht? Het is misschien even wennen, je zult zien dat het verbeteren van je houding ontzettend veel voordelen heeft. Denk aan een ballerina of zo trots als een pauw zijn!

6. De juiste make-up laat je sprankelen

Breng de aandacht naar je gezicht door de juiste kleuren make-up te dragen. Make-up laat je gezicht sprankelen. Neem dit niet al te letterlijk, want je moet nooit voor make-up met glitters kiezen. Hierdoor krijg je een vermoeide en doffe blik.

Naarmate je ouder wordt, is het verstandig om te kiezen voor warme natureltinten. Het zal je nog verbazen hoeveel natureltinten en er zijn. Kijk naar je ondertoon en de natuurlijke kleur van je gezicht. Twijfel je welke natureltint het beste is voor jou? Laat je dan eens adviseren door een specialist.

7. Geef je huid voldoende aandacht

Een droge huid zorgt ervoor dat je er ouder uitziet. Ga daarom de strijd aan met je droge huid. Een droge huid heeft verschillende oorzaken. Van koude temperaturen buiten tot medicijngebruik. Hoe dan ook, het is aan te raden om je huid voldoende te hydrateren met een goede vochtinbrengende dag- en nachtcrème. Kies een dagcrème met een SPF van minstens 20. Is je huid heel droog? Verzorg het dan met huidolie.

Tot slot nog een make-up tip: kies nooit voor matte make-up. Hierdoor lijkt je huid snel droog, waardoor je ook gelijk ouder lijkt.

8. Ga voor een warme kleur blush

Een mooie blush geeft je een frisse blos op je wangen. Ideaal, want hoe ouder je wordt, hoe valer de kleur van je haar en huid wordt. Blush is een product waarmee je moet oppassen. Je gaat de mist in met de verkeerde blush of als je blush verkeerd gebruikt. Kies een warme kleur, zoals perzik of oranje. Breng de blush aan op je jukbeenderen en wrijf het uit naar boven. Breng liever te weinig aan, dan te veel, want een overschot aan blush geeft een onnatuurlijke uitstraling.

9. Een goede basis is essentieel

Of je nou een relatie hebt, gezond wil eten of je gaat opmaken. Als er géén goede basis is, wordt het meestal niets. Met overdadige make-up lijk je een stuk ouder dan je in werkelijkheid bent. Zorg ervoor dat je alle basics met betrekking tot make-up in huis hebt.

Deze make-up artikelen zijn de juiste basis:

  • Dagcrème (aanbrengen voordat je begint met make-up)
  • Primer (zorgt dat je foundation niet in je lijntjes kruipt)
  • Foundation (in de juiste huidskleur)
  • Concealer (voor wallen of vervelende plekjes)
  • Bronzer (om je gezicht te shapen)
  • Blush (in een warme tint)
  • Mascara (die je alleen aanbrengt op je bovenste wimpers)
  • Lippenstift (in een naturel tint)
  • Wenkbrauwproduct (laat je hierover goed adviseren!)

10. Wenkbrauwen zijn belangrijker dan je denkt

Wenkbrauwen zijn belangrijk bij het uiten van emoties. Wanneer je wenkbrauwen de verkeerde vorm hebben, komt dat heel gek over. Zo kan iemand met te hoge en ronde wenkbrauwen er constant verbaasd uitzien. Dit wil je natuurlijk niet. Heb je vroeger je wenkbrauwen te vaak geëpileerd? Dan heb je vast gemerkt dat deze haren niet of nauwelijks terugkomen. Een wenkbrauwen groeiserum versnelt het groeiproces. Wil je echt mooie wenkbrauwen? Laat je dan adviseren door een schoonheidsspecialiste.

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal

Meer over: