Ga naar de inhoud

Kledingmisser? Door deze kledingfouten lijk je ouder

Update:

Als je jong bent, wil je zo oud mogelijk geschat worden. Maar er komt een moment in je leven dat je het koste wat kost wil voorkomen: ouder lijken dan je bent. Wist je dat je kledingkeuze hier grote invloed op heeft? Hierbij de belangrijkste kledingfouten met tips hoe je deze kunt voorkomen. 

Hierdoor lijk je ouder – kledingmissers

1. Het dragen van zwart is een kledingmisser

Waarschijnlijk heb je net als bijna iedereen geleerd dat zwart afkleedt. We hullen ons daarom maar al te graag in deze tint. Helaas kan zwart er ook voor zorgen dat je ouder lijkt dan je bent. Het benadrukt de lijnen en rimpeltjes in je gezicht en ook de kringen onder je ogen lijken donkerder. Zie je het niet voor je om afscheid te nemen van je geliefde zwarte garderobe? Ga dan een zachtere kleur rond je gezicht, een sjaal kan soms al voldoende zijn. Zo draag je stijlvol zwarte kleding.

2. Je kiest voor de verkeerde kleur

Nou is het helaas niet zo dat allesbehalve zwart wél werkt. Het is belangrijk om te bepalen wat voor kleurtype je bent en vanuit daar de mooiste kleuren te kiezen. De één knapt namelijk ontzettend op van een felle kleur, terwijl de ander beter voor pasteltinten kan gaan. Dit is persoonlijk. De beste tip? Breng een bezoekje aan een kledingwinkel en laat je adviseren. Deze tips kan je dan later overal toepassen. Ook leuk: een kledingworkshop. Dan krijg je te horen welke kleuren jou het mooist zijn en wat voor soort kleding er bij je past.

3. De verkeerde maat beha is een kledingmisser

Naarmate je ouder wordt, verandert je lichaam. En dus ook je boezem. Een goed passende beha doet wonderen voor je figuur, zorgt ervoor dat je kleding mooier zit én geeft je een jeugdige uitstraling. Check dus regelmatig of je nog wel de juiste maat en het juiste model draagt. En geef maar toe, het is best leuk om jezelf regelmatig te verwennen met een nieuw lingeriesetje. Win-win!

4. Je verstopt jezelf in wijde kleding

Ben je wat onzeker over je figuur en los je dit op door wijde kleding te dragen? Zonde – en nergens voor nodig. Want je verbergt niet alleen dat waar je onzeker over bent, maar ook alle punten die zo mooi zijn. Laat dus vooral je sterke punten zien. Zijn dat je benen? Draag eens een kort(er) rokje of een mooie jurk. Ben jij blij met je buik? Of juist je borsten? Benadruk deze dan met de juiste top.

5. Je gebruikt te veel of de verkeerde make-up

Ja, óók je make-up kun je ouder (of juist jonger!) laten lijken. Blijf vooral weg van glitter en glans; dit benadrukt de lijntjes en rimpels in je gezicht. Ga voor mat en kies lichte kleuren uit. Daarnaast is het zo dat hoe ouder vrouwen worden, hoe meer make-up ze gaan dragen. Ook geen goed idee. Je oogt het jongst met zo min mogelijk make-up. Een beetje blush, een likje mascara en een zacht kleurtje op je lippen is genoeg.

Hierdoor lijk je jonger

Zo, genoeg over de dingen die je absoluut niet moet doen. Wat moet je dan wel doen? Nou, dit is eigenlijk heel erg simpel. Van het dragen van de juiste roklengte tot wat kortere bovenkleding: zorg dat je je altijd aan deze 8 kledingtips houdt je jezelf jong. Dan word je gegarandeerd jonger geschat. Wie wil dat nou niet?

Meer over: