Draai voor klassieke weergave

Pas op: door deze kledingmissers lijk je ouder

Als je jong bent wil je niets liever. Maar er komt een moment in je leven dat je het koste wat kost wil voorkomen: ouder lijken dan je bent. Wist je dat je kledingkeuze hier grote invloed op heeft? Fashionchick zet de belangrijkste kledingfouten – en hoe ze te voorkomen – op een rij. Op naar een eeuwige jeugd.

#1 Je draagt – altijd – zwart

We hebben altijd geleerd dat zwart afkleedt en daarom hullen we ons maar al te graag in deze tint. Maar zwart kan er ook voor zorgen dat je ouder lijkt dan je bent. Het benadrukt de lijnen en rimpeltjes in je gezicht en ook de kringen onder je ogen lijken donkerder. Kies liever een zachtere kleur rond je gezicht, een sjaal kan soms al voldoende zijn. Zo kun je toch je geliefde zwart dragen.

#2 Je draagt de verkeerde kleur

Nou is het helaas niet zo dat alles behalve zwart wél werkt. Het is belangrijk om te bepalen wat voor kleurtype je bent en vanuit daar de mooiste kleuren te kiezen. De één knapt namelijk ontzettend op van een felle kleur, terwijl de ander beter voor pasteltinten kan gaan. Op Fashionchick vind je een passend kleuradvies.

#3 Je draagt al jaren dezelfde bh

Naarmate je ouder wordt, verandert je lichaam. En dus ook je boezem. Een goed passende beha doet wonderen voor je figuur, zorgt ervoor dat je kleding mooier zit én geeft je een jeugdige uitstraling. Check dus regelmatig of je nog wel de juiste maat en het juiste model draagt.

#4 Je verstopt jezelf in wijde kleding

Zonde! Want je verbergt niet alleen dat waar je onzeker over bent maar ook alle punten die zo mooi zijn. Laat dus vooral je sterke punten zien. Zijn dat je benen? Draag eens een kort(er) rokje of een mooie jurk. Ben jij blij met je buik? Of juist je borsten? Benadruk deze dan met de juiste top.

#5 Je gebruikt te veel of de verkeerde make-up

Ja, óók je make-up kan je ouder (of juist jonger!) laten lijken. Blijf vooral weg van glitter en glans; dit benadrukt de lijntjes en rimpels in je gezicht. Je oogt het jongst met zo min mogelijk make-up. Een beetje blush, een likje mascara en een zacht kleurtje op je lippen is genoeg.

Je vindt nog meer handig kledingadvies op Fashionchick.nl.