Ga naar de inhoud

Wintertrends: deze kleuren en prints droeg je vroeger ook

Update:

De winter is in volle gang en daar horen ook de nieuwste wintertrends bij. Welke prints, kleuren en accessoires mogen niet in je garderobekast ontbreken. Wat meteen opvalt? Ze zijn bijzonder kleurrijk en zijn goed te combineren met neutrale kleuren. Een top of sjaal in een van deze trendkleuren geeft jouw wintergarderobe al een boost.

Natuurlijk moet je vooral dragen waar je je goed bij voelt, maar het is altijd fijn om te weten wat je kunt verwachten als je de komende maanden een kledingwinkel binnenstapt.

Modekleuren van de winter 

Qua kleuren gaan we voor mannen en vrouwen heel veel verschillende dingen zien. Er is in ieder geval 1 ding wat opvalt in de wintertrends: de kleuren. We hebben weer zin in wat levendigheid, en dát zie je terug aan de modetrends dit najaar. De winkels hangen vol met herfstige tinten als mosgroen, roestbruin, okergeel en wijnrood. Daarnaast worden de zomerse knalkleuren nu gewoon het hele jaar doorgedragen. Sterker nog: pastekleuren worden voor vrouwen ook een echte modekleur deze winter. Trek die roze en lichtblauwe tops maar uit de kast!

kleur
kleur1
kleur2
kleur3
kleur4
kleur5
kleur5
kleur6
kleur7
kleur8

Modeprints 

De printjes zijn dit modeseizoen druk en opvallend. De dierenprints hebben inmiddels hun beste tijd wel gehad, deze winter zien we – net als in de zomer – vooral veel retroprints. Psychedelische prints zoals in de jaren 70, geblokte prints á la de jaren 80, en ruitjesprints zoals je die in de jaren 90 veel zag. Misschien heb je dat geblokte jasje van vroeger zelfs nog wel op zolder liggen? We zijn verliefd op deze wintertrends!

Opvallende materialen

Het thema van dit seizoen is inmiddels vast al duidelijk: we mogen opvallen. Weg met die saaie joggingbroek, alles kan nu weer uit de kast. Oók de materialen van de warme najaarsmode voor vrouwen zijn opvallend: veel (imitatie)bont, glitters, (nep)leer en ruches. Vind je dat wat té spannend? Geen zorgen: deze materialen vind je ook in de kleine details van bijvoorbeeld een leuke gebreide trui terug. Je hoeft echt niet meteen in je discopak de straat op (maar het kán dit najaar dus wel). Voor mannen blijven de materialen wat bescheidener en gaan we geen grote veranderingen zien ten opzichte van voorgaande jaren.

Klassiekers

Natuurlijk zien we ook de echte klassiekers zoals ieder jaar weer terug. Zo blijft de trenchcoat een favoriet, net als grote, gebreide truien en vesten. Het leren jasje blijft ook, maar wel in een andere variant dan de afgelopen jaren: die heeft dit najaar ook de vorm van een lange trenchcoat, net als in de jaren 90. Had je ‘m maar bewaard! Ook het materiaal tweed is weer helemaal terug. De kans is groot dat je zo’n klassieke blazer nog in de kast hebt liggen. Wie wat bewaard, heeft wat. Jezelf kleden volgens de laatste wintertrends was nog nooit zo makkelijk.

De wijde broeken verdwijnen voorlopig ook nog niet uit het modebeeld. Het voordeel van zo’n wijde broek is dat je er een warme legging of thermo ondergoed onder kunt dragen in de winter. Lekker warm! Ook de skinny jeans en de lage broek komt weer langzaam terug. Had jij dat vorig jaar gedacht? Tot slot zijn lange winterjurken zijn weer terug van weggeweest.

Accessoires 

Ook wat betreft accessoires wordt er teruggegrepen op vorige decennia. Zo gaan we veel hoge knielaarzen zien: in het zwart zoals in de jaren 90, of in het wit zoals in de jaren 60. In plaats van een warme muts dragen we een wollen bucket hoed en ook de tassen zijn van teddymateriaal of bont. Net als in de zomer blijven we vrolijk sjaaltjes in ons haar knopen en wat betreft sieraden geldt: hoe groter, hoe beter. 

Lees ook:

Meer over: