Ga naar de inhoud

Zomerse jurkjes: flatterende opties voor vrouwen met een grote cupmaat

Update:
Jurkjes grote cupmaat

Ben je op zoek naar de perfecte zomerjurkjes die jouw rondingen op de juiste manier accentueren? Voor vrouwen met een grote cupmaat kan het soms lastig zijn om de juiste jurk te vinden die jouw figuur flatteren.

Geen zorgen, in dit artikel maak je kennis met verschillende stijlen en tips om jouw perfecte zomerjurkjes te vinden. Van jurken met een V-hals tot jurken met een A-lijn, we hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet. Zo ga jij stralend en zelfverzekerd de zomer in!

Tips voor het vinden van een flatterend jurkje

Ben je gezegend met een prachtige boezem, maar heb je moeite om de juiste jurk te vinden? Maak je geen zorgen, want dankzij deze 6 tips is het een stuk makkelijker. Vrouwen met een grote cupmaat zweren bij deze tips!

  1. Vermijd jurkjes met te veel details en accenten aan de bovenkant, omdat dit de aandacht extra vestigt op je borsten. In plaats daarvan kun je kiezen voor basic jurkjes in combinatie met een opvallender onderstuk.
  2. Kies voor jurken met kapmouwtjes, driekwart of lange mouwen, omdat deze je figuur flatteren en je borsten in proportie brengen.
  3. Laat gerust een extra knoopje open van jurkje. Een te strakke bovenkleding boven de bustelijn trekt je borsten optisch naar beneden.
  4. Ga voor een mooi aansluitende jurk, vooral rond de bustelijn, omdat loshangende kleding rondborstige dames er sneller zwaarder uitzien.
  5. Kies voor jurken met een diepere V-hals. Dit type halslijn creëert een vrouwelijk, stijlvol silhouet en trekt de aandacht naar het ontblote stukje huid, in plaats van naar je borsten.
  6. Het is belangrijk om te letten op de stofkeuze en de pasvorm van de jurk. Soepele stoffen zoals katoen en viscose zorgen voor een mooie val en vallen mooi om je lichaam heen. Een pasvorm waarbij de jurk net onder de borst begint en dan losser uitloopt, is ook heel flatterend.

5 jurkjes voor vrouwen met een grote cupmaat

1. Wikkeljurk

Een wikkeljurk is een goede keuze voor vrouwen met een grote cupmaat. Een wikkeljurk biedt een flatterende en comfortabele pasvorm die de borsten op de juiste manier accentueert zonder dat ze ongemakkelijk worden. Het ontwerp van een wikkeljurk, waarbij de jurk rond het lichaam wordt gewikkeld en vastgebonden aan de zijkant, zorgt ervoor dat de stof op de juiste plekken samentrekt en zo een mooie halslijn creëert. Daarnaast kan de jurk worden aangepast aan de individuele lichaamsvormen. Zo kan je als vrouw met een grote cupmaat de perfecte pasvorm vinden. Bovendien kan een wikkeljurk ook de taille accentueren, waardoor je een mooi zandloperfiguur krijgt.

2. Jurk met tailleriem

Een jurk met een tailleriempje is een goede keus voor vrouwen met grote borsten. Het legt de nadruk op de taille en creëert zo een zandlopervorm. Hierdoor wordt de aandacht afgeleid van de borststreek en wordt het silhouet van de vrouw mooi in balans gebracht. Een tailleriempje helpt om de jurk op zijn plaats te houden en voorkomt dat de stof gaat trekken of omhoog kruipt.

3. Wijde jurk

Een wijde jurk als een t-shirt dress is een goed idee voor vrouwen met een grote cupmaat omdat het de aandacht afleidt van de borsten en de nadruk legt op andere delen van het lichaam, zoals de taille en heupen. Een wijde jurk zorgt er ook voor dat de stof niet strak om de borst zit. Hierdoor wordt er minder druk op de borst uitgeoefend.

Bovendien biedt een wijde jurk meer comfort en bewegingsvrijheid dan een strakke jurk, vooral tijdens warm weer. Je wordt er ook nog eens een stuk zelfbewuster en zelfverzekerder van. Zo’n jurk veroorzaakt kan minder ongemak en trekt geen ongewenste aandacht. Als het wel iets sexyer mag van jou: combineer dan de wijde jurk met een riem om de taille te accentueren. Dit creëert de illusie van een slankere taille en een meer gestroomlijnde look.

4. V-hals jurk

Een zomerjurk met een V-hals is over het algemeen een goede keuze voor vrouwen met een grote borst. Een V-hals jurk leidt de aandacht van de borst af en verlengt visueel het bovenlichaam . Een V-hals snijdt schuin over de borstkas, waardoor de borst smaller lijkt en niet zo prominent aanwezig is. Dit helpt om het silhouet in evenwicht te brengen en een meer flatterende look te creëren. Een V-hals zorgt ook voor een mooie halslijn en het accentueren van de nek, waardoor de aandacht verder wordt verlegd van de borst.

5. A-lijn jurk

Een jurk met een A-lijn is een goede keuze voor vrouwen met een grote borstomvang, omdat het de nadruk legt op de taille en de heupen. Hierdoor wordt de aandacht van de borst afgeleid en ontstaat er een evenwichtiger silhouet. Een A-lijn jurk heeft ook vaak een lossere pasvorm, wat zorgt voor meer comfort en bewegingsvrijheid. Ga voor een A-lijn jurk met een hoge halslijn. Dit verplaatst de aandacht verder naar boven en maakt de borst minder prominent aanwezig. Wil je écht schitteren? Kies dan voor een A-lijn jurk met een V-hals. Zo trek je de aandacht naar het midden van het lichaam en valt de borstomvang minder op.

Voor wat voor zomerjurkje ga jij?

Meer over: