Ga naar de inhoud

De populaire zomertrends 2023 voor een maatje meer

Update:
Zomer

De zomer komt er binnenkort aan en daar hoort natuurlijk een trendy zomeroutfit bij. Als je een maatje meer hebt of niet meer de jongste bent, kun of wil je misschien niet terecht bij de reguliere winkels. Wat zijn de trends voor deze zomer?

Om je garderobe voor te bereiden op het zomerseizoen, hebben we een aantal tips opgesteld: specifiek voor een maatje meer. Dit zijn de populaire zomertrends 2023 voor een maatje meer.

Slanker lijken doe je zo deze zomer!

Door kledingstukken in dezelfde kleur te dragen, oog je slanker. En laat dat nu nét aansluiten bij de laatste trends. Volgens bekende kledingmerken behoort een éénkleurige outfit tot de mode van deze zomer. Combineer een paarse rok met een paarse top en een blauwe broek met een blauwe blouse. Mooi én het werkt in het voordeel om er slanker uit te zien. 

Nieuwste collectie grote maten mode

7 kleurtrends zomer 2023

  1. Heldergeel
  2. Zacht beige
  3. Limoengroen
  4. Olijfgroen
  5. Oranje
  6. Diepgrijs
  7. Fuchsia

Neutrale tinten

Naast de bovenstaande 7 kleuren, zijn neutrale tinten helemaal hip in 2023. Kies bijvoorbeeld een beige top en een luchtige, zandkleurige chino. Door dunne, fijne stoffen te kiezen, lijk je optisch slanker en het draagt ook nog eens een stuk comfortabeler. Maak je outfit compleet met een paar neutrale sandalen met een hak.

Lange zomerjurken en lange rokken: zomertrends 2023

Hoe langer je jezelf kleedt, hoe slanker je lijkt. Een lange zomerjurk is al jaren in de mode en eigenlijk altijd goed. Dit jaar zijn lange jurken en rokken hipper dan ooit tevoren. Wacht daarom niet langer en ga op zoek naar jouw favoriete maxi dress. Als je oog op een gestreepte jurk valt, kun je beter voor verticale dan een horizontale streep gaan. Een jurk in een egale tint is deze zomer de beste optie om goed voor de dag te komen. Maak je outfit af met een gekleurd tasje. 

Luxueus loungewear

Ook comfortabele kleding is ook deze zomer weer een trend. In de shows van Milaan en Parijs zag je dan ook niet anders: stijlvolle loungewear. Denk aan hippe shorts in combinatie met een shirt – allebei gemaakt van sweatstof. Comfortabel en stijlvol!

Bijzondere stoffen is de trend van zomer 2023

Het dragen van bijzondere, luxe stoffen is ook helemaal in. Denk aan satijn, fluweel, zijde en leer. Ideaal – want deze materialen zitten ook ontzettend lekker. Ze zijn natuurlijk iets prijziger dan het gemiddelde katoen, maar gelukkig zijn er ook heel veel namaakstoffen die er net zo luxe uitzien.

Gebreide en gehaakte shirtjes en broeken

Gebreide en gehaakte kleding is weer terug van weggeweest Misschien heb je nog wel wat in je kast liggen, uit de 70s. Anders kan je altijd zelf aan de slag gaan. Maak van breien of haken je hobby! Het levert je niet alleen hippe items op, maar ook een onverwoestbaar goed humeur. Het is wetenschappelijk bewezen dat je van breien – en andere creatieve hobby’s – heel gelukkig wordt.

De trenchcoat is weer terug van weggeweest

Als het wat afkoelt, is een jas heel fijn. Ga dit jaar voor een hippe trenchcoat. Dit kledingstuk maakt ieder jaar weer een terugkomst. Goed nieuws: dat zal echt nog wel zo blijven de komende jaren. Shop dit jaar daarom een tijdloze trenchcoat. 

Bekijk hier de klassieke trenchcoat jassen

Steel deze zomer de show met een bermuda broek

Een andere trend van 2023 is de klassieke bermuda broek, een korte broek tot net boven de knieën. Of het nu om een spijkerbroek gaat of één van linnen. Ga voor een bermuda broek met een hoge taille om een zandloper effect te creëren.

Kies altijd voor de juiste maat: een te groot of te klein kledingstuk zal nooit mooi vallen. Laat je bij twijfel adviseren door een persoonlijke stylist. Bij webshops als de Bijenkorf en Zalando kun je online kosteloos om advies vragen. Vaak staat er ook bij of een artikel groter of kleiner valt, let daarom goed op deze suggesties.

Pakken voor vrouwen zijn hip deze zomer

Dit jaar zie je veel pakken voorbij komen. Fijn, want die heb je vast nog wel in de kast hangen. Pak die linnen blazer, rok of pantalon maar uit de kast. Linnen is ideaal voor als het warm is omdat het heerlijk luchtig draagt. Dit jaar zie je ook de bijzondere stoffen als een pak, denk aan tweed, velours, corduroy of satijn. 

Meer over: