Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Tips bij het vinden van een bikini of badpak bij jouw figuur

Badmode is altijd een zoektocht, of je nu van een bikini of een badpak houdt. Wil je al een nieuwe strandset voor je vakantie in huis hebben of alvast voorbereid zijn op zomerse dagen? Hier een aantal tips om ervoor te zorgen dat je de badkleding draagt die het best past bij jouw figuur. 

1. Peerfiguur 

Vrouwen hebben een peerfiguur als de onderkant van het lichaam breder is dan de bovenkant. In verhouding zijn de schouders smal, de borsten klein en de bovenbenen, billen en dijen wat voller. Als jouw figuur hiermee overeenkomt, is het een aanrader om een bikinitop zonder bandjes (strapless) te dragen. Hierdoor lijken je schouders vanzelf breder. Als je deze top combineert met een broekje dat laag zit, ligt er direct minder nadruk op de heupen en meer accent op het bovenlichaam. Wil je je rondingen juist benadrukken? Ga dan voor een broekje met een hoge taille.

2. Appelfiguur

Er wordt van een appelfiguur gesproken als je een rond bovenlichaam hebt. Te herkennen aan grote borsten, brede schouders, weinig taille en slanke benen. Vrouwen met een appelfiguur kunnen een bikinibroekje met een hoge taille goed hebben. Hierdoor lijken je benen langer en gaat de aandacht rondom de buik weg. Dat kun je ook bereiken door meer accent te leggen op het bovenlichaam. Bijvoorbeeld door een bikinitop te dragen met ruches, plooien of frutsels. Als je specifiek voorkeur hebt voor een model waarin je slanker lijkt, dan is een licht corrigerend badpak hetgeen waarin jouw figuur tot zijn recht komt. 

3. Recht figuur

Heb jij een recht figuur? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een atletische bouw. Het kan zijn dat je daarom ook weinig borsten hebt. Een voorgevormde bikini kan dan een heleboel betekenen, net als ruches, printjes en horizontale strepen. Hierdoor lijken de borsten groter, terwijl ze bij een effen top juist optisch kleiner worden. Daarnaast zorgt een bikinibroekje met touwtjes aan de zijkant ervoor dat je heupen meer vorm krijgen.  

4. Zandloperfiguur

Het figuur waar veel vrouwen naar verlangen is het zandloperfiguur. Grote borsten, ronde billen en een smalle taille. Er is dan ook keuze genoeg aan badkleding dat past bij dit figuur. Het enige dat wordt afgeraden is een strapless bikinitop, omdat je schouders hierdoor breder lijken. Wat het daarentegen erg goed doet is een haltertop of een bikinitop met rechte bandjes. Wanneer je een grote cupmaat hebt en deze iets kleiner wil laten lijken, kun je zoals eerder gezegd het best kiezen voor een bikinitop in een effen kleur. 

5. Omgekeerde driehoek 

Als je schouders duidelijk breder zijn dan je heupen, en je bovenlichaam voller is dan je onderlichaam, dan wordt er gesproken van een zogeheten v-silhouet. Stylisten uit het vakgebied geven aan dat je dan het best kunt gaan voor een bandeau- of haltertop. Draag deze bikinitop in combinatie met een broekje waarin je vrouwelijke vormen zichtbaar zijn. Dit kan bijvoorbeeld een short zijn, een bikinibroekje met brede zijkanten of een hoog uitgesneden variant in een V-vorm. Ideaal voor op vakantie! 

Badkledingtrends 2022

Nieuw jaar, nieuwe badkledingtrends. Je leest hier welke kleuren, pasvormen stijlen dit jaar helemaal hip zijn. Wat bikini's betreft: je gaat dit jaar veel V-vormige bikini's zien. Deze zijn geinspireerd door de jaren 80. Ook hoog getailleerde broekjes zijn weer terug van weggeweest. Het model maakt je slanker en geeft je een taille. Ideaal! De badpakken van dit jaar zijn hoog uitgesneden en zijn vaak gemaakt van vrolijke (bloemen)prints. Tot slot gaan we in 2022 veel kleurige badkleding zien. Met name de kleur geel. Super vrolijk en stijlvol.

Lees ook:

Bronnen: Hunkemöller, Margriet
Auteur: Anouk Bruel