Ga naar de inhoud

Zomerjurken Royals: dit zijn hun favorieten

Update:
Koning jaarlijkse fotoshoot

De zomer is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om jezelf te hullen in kleurrijke en luchtige zomerjurkjes. Als je op zoek bent naar inspiratie, kijk dan vooral eens naar de Nederlandse koninklijke familie.

Met hun unieke stijlen en speelse benadering van mode weten de royals ons altijd te betoveren. In dit zonnige blogartikel nemen we je mee op een modereis door de zomerjurkjes van ons Nederlandse koningshuis. Van koningin Máxima’s elegante keuzes tot de frisse en jeugdige outfits van prinsessen Amalia, Alexia en Ariane, zij weten precies hoe ze kunnen stralen in de zomerzon. Lees hier welke zomerjurkjes de Nederlandse royals met plezier dragen!

1. Zomerjurken Royals: de favorieten van Koningin Máxima

De koningin staat bekend om haar gevoel voor mode en draagt vaak elegante zomerjurken. Van prachtige maxi-jurken in levendige kleuren tot luchtige jurken met bloemenprints, haar stijl is altijd verfijnd en chic.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Tijdens de laatste jaarlijkse fotoshoot (zie hierboven) van de royals droeg Maxima verrassend genoeg als enige vrouw van het gezin een jurkje. Ze koos voor een witte midi variant met kanten details. Simpel, maar oh zo stijlvol. Maxima combineert haar jurkjes vaak met stijlvolle accessoires én haar kenmerkende glimlach, waardoor ze er stralend uitziet – zoals altijd.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Als het gaat om stijlvolle keuzes en het maken van een onvergetelijke indruk, weet koningin Máxima altijd de juiste snaar te raken. Bij de opening van het nieuwe hoofdkantoor van Qredits, een non-profitorganisatie die ondernemers ondersteunt, schitterde de koningin in een prachtige jurk die alle ogen op haar gericht hield. Deze tweedelige creatie van Natan met korte mouwen en een gracieuze watervalhals die overgaat in elegante plooien rond de taille, straalde pure klasse uit. Lijkt net een jurk!

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Tijdens formele evenementen en koninklijke gala’s dragen de Nederlandse royals vaak elegante avondjurken. Deze jurken zijn meestal van luxe stoffen zoals zijde of chiffon, en kunnen variëren in lengte, van lange tot middellange jurken. Ze worden vaak gekenmerkt door verfijnde details, zoals kanten accenten, borduurwerk, pailletten of glamoureuze versieringen. Kijk hoe mooi Maxima eruit ziet.

2. Prinses Amalia kiest voor felle tinten

Als kroonprinses van Nederland heeft Prinses Amalia een jeugdige en eigentijdse stijl die haar onderscheidt. Prinses Amalia houdt ervan om te experimenteren met levendige en opvallende kleuren. Ze wordt gezien in jurkjes met felle tinten zoals rood, geel of blauw, waardoor ze een frisse en opvallende uitstraling heeft.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Prinses Amalia wordt vaak gezien in trendy en modieuze jurkjes die haar jeugdige energie weerspiegelen. Ze kiest vaak voor jurken met een eigentijds ontwerp en speelse details. Dit zijn bijvoorbeeld jurken met ruches, volants of interessante snitten. Ze is ook erg fan van maxi-jurken. Tijdens het bezoek aan Sint Maarten droeg ze een prachtige bloemenvariant. Staat haar prachtig.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Prinses Amalia geeft ook de voorkeur aan jurkjes met een moderne twist. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ze kiest voor jurken met asymmetrische lijnen, unieke prints of interessante texturen. Ze laat zien dat ze niet bang is om haar eigen persoonlijke stijl te verkennen en te experimenteren met verschillende looks. Onze prinses is net als al haar leeftijdsgenoten veel te zien in tijgerprint. Ze bewijst maar weer dat tijgerprint ook heel chic kan zijn.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Als kroonprinses van Nederland heeft prinses Amalia een jeugdige en eigentijdse stijl. Ze wordt regelmatig gezien in trendy zomerjurkjes met speelse prints, zoals strepen of polkadots. Ze combineert ze vaak met comfortabele sandalen of sneakers voor een moeiteloze en modieuze look. Voor haar 19e verjaardag gooide ze het over een andere boeg en verscheen ze in een klassieke rode jurk. Wij zijn fan!

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

3. Zomerjurken Royals: de favorieten van Prinses Alexia

Prinses Alexia heeft een verfijnde en klassieke stijl als het gaat om zomerjurkjes. Of ze nou voor een knalroze bodycon gaat of een witte A-lijn jurk, deze prinses staat alles. En oh, wat lijkt ze ontzettend op haar moeder.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Vanwege haar 18-jarige verjaardag ging de knappe prinses op de foto. Ze kiest vaak voor tijdloze ontwerpen, zoals A-lijn jurken in pastelkleuren of bloemenmotieven. Buiten de officiële camera’s om kiest de veelbesproken prinses vaak voor een wat gewaagdere jurkjes. Maar die beelden… Houdt ze heel goed privé.

Prinses Alexia heeft een verfijnde en klassieke stijl als het gaat om jurkjes. Ze kiest vaak voor tijdloze ontwerpen die haar jeugdige charme benadrukken. Haar jurkjes hebben vaak een elegante snit en zijn gemaakt van kwalitatieve stoffen. Kijk hoe prachtig Alexia eruit ziet tijdens een staatsbezoek.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Wat betreft kleurkeuzes, houdt Prinses Alexia van ingetogen en zachte tinten. Ze kan worden gezien in jurkjes met kleuren zoals pastelkleuren, neutrale kleuren of klassieke tinten zoals marineblauw of crème. Deze kleuren geven haar outfits een tijdloze en stijlvolle uitstraling.

Prinses Alexia’s jurkjes zijn vaak gekenmerkt door eenvoudige en subtiele details. Dit betekent bijvoorbeeld dat ze kiest voor jurkjes met een mooie pasvorm, delicate borduursels of verfijnde knoopjes. Hieronder straalt onze prinses met haar familie tijdens een fotoshoot – helemaal in het blauw. Of moeten we zeggen, Delfs Blauw?

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

4. De jurkjes van prinses Ariane zijn speels en kleurrijk

Terwijl Amalia en Alexia vaak kiezen voor trendy en eigentijdse zomerjurkjes, gaat Ariane voor kleurrijke en levendige ontwerpen. Ze experimenteert graag met kleurrijke en speelse zomerjurkjes. Van gedurfde prints tot ruches en franjes, haar stijl is creatief en uniek. Ze straalt jeugdige energie uit en is niet bang om te experimenteren met haar outfits. Op Koningsdag koos ze een paar jaar geleden voor een juist klassieke, schattige jurk. Zie je hoe groot ze is geworden?

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Tijdens warmere seizoenen en informele gelegenheden kiest Ariane vaak voor luchtige en kleurrijke zomerjurken. Deze jurken variëren in stijl, van casual maxi-jurken tot vrolijke prints en bloemmotieven. Ze worden vaak gecombineerd met comfortabele sandalen en natuurlijke make-up voor een frisse en zomerse uitstraling. Tijdens de fotosessie van 2021 droeg de prinses een vrolijke maxi-dress.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Deze schattige jurk is een van de persoonlijke favorieten, weet iemand bij RTL Nieuws te vertellen. Wij snappen wel waarom!

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Het Koninklijk gezin poseerde bij het Koninklijk Theater Carré tijdens het muziekgala dat AVROTROS hield ter gelegenheid van Máxima’s 50-ste verjaardag. Naast haar zussen is Ariane overduidelijk niet de enige die fan is van stijlvolle, lange jurken.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

5. De prachtige jurken van Prinses Eloise

Prinses Eloise, de jonge en stijlvolle telg van de Nederlandse koninklijke familie, heeft een unieke en jeugdige kijk op mode. Hoewel er geen specifieke informatie beschikbaar is over de exacte jurken die ze draagt, heeft ze vaak laten zien dat ze een voorliefde heeft voor eigentijdse en trendy outfits. Prinses Eloise durft te experimenteren met verschillende stijlen, kleuren en patronen, waardoor ze er altijd modieus uitziet.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Ze wordt vaak gezien in luchtige zomerjurkjes met vrolijke prints, zoals bloemen- of dierenmotieven. Deze jurkjes benadrukken haar jeugdige energie en geven haar een frisse en levendige uitstraling. Naast zomerjurkjes draagt prinses Eloise ook regelmatig casual chic outfits, zoals rokken met een speelse lengte en stijlvolle tops.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Soms is het ook tijd om even uit te pakken. Deze jurk is een enorme eyecatcher. Eloise droeg deze jurk tijdens de Zapp Awards.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Wat prinses Eloise’s stijl zo bijzonder maakt, is haar vermogen om trendy en eigentijdse kleding te combineren met een eigen persoonlijke twist. Ze voegt vaak accessoires toe, zoals opvallende schoenen, leuke haaraccessoires of opvallende sieraden, om haar outfit een extra vleugje speelsheid te geven. Geef maar toe, dat tasje maakt het toch helemaal af?

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Hoofdfoto: RVD- Robin Utrecht

Meer over: