Ga naar de inhoud

Zomertrends 2023: dit is hip voor vrouwen

Update:
Zomertrends

Met de zomer in het vooruitzicht, kijken veel vrouwen uit naar nieuwe trends in zomerkleding. Of je nu op zoek bent naar de perfecte outfit voor een stranddag of een zomerse avond uit, er zijn genoeg nieuwe stijlen om uit te kiezen.

Hier zijn 10 van de top trends in zomerkleding voor vrouwen in 2023.

1. Cropped tops en bralettes

Deze zijn al enkele seizoenen populair en ze zijn deze zomer nog steeds in de mode. Deze korte topjes zijn perfect voor warme dagen en ze zijn op verschillende manieren te dragen. Draag ze bijvoorbeeld met hoge taille shorts, rokje of broek voor een trendy en flatterende look. Webshops zoals Bonprix en Klingel hebben tal van opties in hun zomercollectie van 2023.

2. Luchtige maxi-jurken

Al jaren is deze zomerkleding favoriet en dit seizoen zijn ze extra luchtig en losjes. Kies voor een mouwloze, losse maxi-jurk in een zachte, ademende stof zoals katoen of linnen voor een comfortabele, boho-chique look. Deze zomerse jurken zijn perfect voor een dagje aan het strand of een middagwandeling. Een aantal voorbeelden van merken met mooie maxi-jurken kun je vinden op jurkjes.nl

3. Zachte pastelkleuren

Pastelkleuren zijn deze zomer 1 van de belangrijkste trends in zomerkleding. Denk hierbij aan zachte kleuren zoals lichtroze, babyblauw en lavendel. Deze kleuren zijn perfect voor de zomer en passen bij bijna elke huidskleur. Combineer pastelkleurige kledingstukken met neutrale kleuren zoals wit, beige en bruin om een zachte, zomerse look te creëren. 

4. Hoge taille shorts

Dit is een trendy alternatief voor de klassieke denim shorts. Deze shorts zijn flatterend voor vrijwel elk figuur en geven je een vintage, jaren 70-look. Draag ze met een cropped top of een blouse voor een stijlvolle zomeroutfit. 

5. Matching sets

Deze sets zijn nog steeds populair in 2023 en zijn perfect voor wie op zoek is naar een gemakkelijke en stijlvolle outfit. Kies voor een luchtig, bijpassend setje in een effen kleur of een leuk patroon. Dit kan een short met een bijpassende top zijn, maar ook een rok met een bijpassende blouse. 

6. Bohemian prints

Bohemian prints zijn terug van weggeweest en deze zomer zijn ze populairder dan ooit. Denk aan bloemenprints, etnische prints en paisley-patronen in mooie warme kleuren. Deze prints zijn perfect voor zomerjurken, rokken en blouses en zijn gemakkelijk te combineren met neutrale kleuren. 

7. Platform sandalen

Deze zomer zijn platform sandalen een must voor elke modeliefhebber. Deze schoenen geven je een trendy, retro-gevoel en zorgen ervoor dat je benen langer lijken. Combineer ze met een midi-rok of een lange jurk voor een vrouwelijke en stijlvolle look. 

8. Transparante stoffen

Doorschijnend is deze zomer 1n van de meest gewaagde trends in zomerkleding. Denk hierbij aan transparante tops, jurken en rokken in delicate stoffen zoals chiffon en organza. Combineer ze met een simpele bh of een topje om een statement te maken. 

9. Lange blazers

Deze zijn niet alleen geschikt voor kantoor, ze zijn ook hét trendy kledingstuk voor een casual look. Kies voor een lichtgewicht, oversized blazer in een zachte kleur zoals beige, wit of pastel. Draag hem met shorts en sandalen voor een stijlvolle zomeroutfit. 

10. Cut-out details

Uitgesneden stukken zijn deze zomer een subtiele manier om een beetje huid te laten zien. Kies voor kledingstukken met uitsneden bij de taille, schouders of rug voor een speelse en vrouwelijke look. Deze details geven je outfit net dat beetje extra en maken het helemaal af.

Of je nu op zoek bent naar een boho-chique look, een luchtige maxi-jurk of trendy platform sandalen, er zijn genoeg zomertrends om uit te kiezen in 2023. Ga op zoek naar kledingstukken die passen bij jouw stijl en persoonlijkheid en maak er een stijlvolle en onvergetelijke zomer van!

Meer over: