Ga naar de inhoud

Badmode trends 2024: van vintage badpakken met ceintuur tot duurzame badmode

Update:

Het is weer bijna zomer en dat betekent dat het tijd is om je garderobe aan te vullen met de nieuwste badmode. Of je nu een bikini, tankini, monokini of badpak zoekt, er is voor een ieder passende badmode dit seizoen.

Van opvallende prints tot asymmetrische vormen en zelfs de terugkeer van vintage badpakken, wij hebben alle trends voor jou op een rijtje gezet. Dus leun achterover en laat ons je meenemen in de wereld van de badmode trends voor vrouwen van 2024.

1. Comfort is steeds belangrijker

Als het gaat om badkledingtrends voor vrouwen, zijn er een aantal ontwikkelingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden. Allereerst is er meer aandacht voor badkleding die comfortabel zit en goede ondersteuning biedt. Veel merken hebben badkleding ontworpen met verstelbare bandjes, voorgevormde cups en zelfs ingebouwde bh’s.

2. Meer aandacht voor vrouwen met een grotere maat

Daarnaast is er meer aandacht voor badkleding in grotere maten en met een ruimere pasvorm. Veel merken bieden nu badkleding aan die speciaal is ontworpen voor vrouwen met een grotere maat, zonder dat dit ten koste gaat van de stijl of de mode.

In 2024 zijn vooral bloemen-, dieren- en tropische prints erg trendy voor bikini’s. Denk bijvoorbeeld aan tijger- en zebraprints, maar ook aan exotische bloemenprints en palmbomenprints. Ook gestreepte badmode, vooral fijne strepen, zijn weer helemaal in de mode. Kortom, er is genoeg keuze voor elke stijl en smaak.

4. Badpakken geïnspireerd uit jaren ’90

Badpakken zijn dit seizoen helemaal terug van weggeweest en er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen. Zo zijn er badpakken die hoog uitgesneden zijn op de heupen en laten je benen langer lijken. Deze badpakken hebben vaak een jaren 80 gevoel en geven een retro uitstraling. Aan de andere kant zijn er ook badpakken die laag uitgesneden zijn en zorgen voor een meer klassieke en ingetogen look.

5. Vintage badpakken met ceintuur

Een trend die ook terugkomt is het vintage badpak met een ceintuur. Deze badpakken zijn geïnspireerd op de mode uit de jaren 50 en 60 en hebben een elegante en vrouwelijke uitstraling. De ceintuur zorgt voor een mooie taille accentuering en geeft een chique uitstraling.

6. Het mag wel een beetje sexy!

Wat betreft de pasvorm zijn ook badpakken met een diepe V-hals of een laag uitgesneden rug helemaal hip. Deze badpakken geven een sensuele en vrouwelijke uitstraling en zijn perfect voor een dagje aan het strand of zwembad. Naast de eerder genoemde trend, is er nog andere opvallende trend die we deze zomer in de badmode terugzien. Gehaakte bikini’s, ook sexy! Deze bikini’s hebben een unieke uitstraling en geven een bohemien en zomerse tint aan je strandoutfit.

7. Tankini is perfect voor senioren

Naast de bekende bikini en badpak zijn er nog andere badkledingstijlen die deze zomer in de mode zijn. Zo is een tankini een populaire optie. Deze badkleding lijkt op een badpak, maar bestaat uit 2 delen, namelijk een topje en een broekje. Het topje bedekt de buik, terwijl het broekje vaak een normale of iets hogere taille heeft. Zo kun je toch genieten van de voordelen van een badpak, terwijl je het gemak hebt van een bikini.

8. Buikje verbergen? Monokini is een flatterende optie

Een andere trend is de monokini, die eigenlijk een tussenvorm is tussen een badpak en een bikini. Bij een monokini zijn het broekje en het topje aan elkaar bevestigd, maar er zijn wel uitsparingen die het ontwerp uniek maken. Zoals het uitsnijden van de zijkanten. Hierdoor krijg je het beste van beide werelden, namelijk de bedekking van een badpak en het zomerse gevoel van een bikini. Of je nu kiest voor een tankini of een monokini, deze badkledingstijlen bieden een leuke en flatterende optie voor een dagje strand of zwembad.

Een opvallende trend deze zomer zijn de asymmetrische badkledingstukken. Deze stijlvolle badpakken en bikini’s hebben één schouderband, wat een speels en flatterend effect geeft. Een asymmetrische bikini is perfect als je op zoek bent naar iets anders dan de traditionele tweedelige badkleding, terwijl een asymmetrisch badpak een chique en elegante uitstraling geeft.

10. Bustierbikini is dé perfecte bikinitop met ondersteuning

Een van de zwemkledingtrends 2024: een bustiertop is perfect als je wat meer ondersteuning wilt en een stijlvolle uitstraling wilt creëren, terwijl een crop top (‘gekrompen’, zeer kort topje) een casual en trendy optie is, die je taille extra aandacht geeft. Of je nu gaat voor een kleine triangeltop of een opvallende bustier- of crop top, er is voor elke vrouw een geschikte bikinitop beschikbaar.

11. Flower power

Trek al je bloemenprints maar uit de kast, want deze zomer kan het niet fleurig genoeg. De bikini wordt in 2024 één van de grootste trends en als je hiervan niet in zomerse sferen komt, weten wij het ook niet meer.

12. Cut-outs

Als je niet vies bent van een opvallende look, is dit de bikinitrend die je in 2024 uit de kast wil trekken. Cut-outs zien we bij zowel bikini’s als badpakken en zorgen ervoor dat alle ogen op jou gericht zijn. Enige minpunt: ongemakkelijke tan lines. Maar goed, direct in de zon liggen is natuurlijk ook zó 2023.

13. Duurzame badmode

Natuurlijk is duurzaamheid meer dan een trend: het is een beweging, welke we ook in de badmode tegenkomen dit jaar. Bikini’s en badpakken van gerecyclede materialen zijn tegenwoordig minstens zo stijlvol als minder duurzame exemplaren, waardoor het altijd een goed idee is om te investeren in een duurzaam alternatief.

Glamorous, chic en perfect als je net even te veel hebt gegeten tijdens de lunch: de high-waist bikini maakt dit jaar een grote comeback en is één van onze favoriete bikinitrends voor 2024. Het maakt niet uit of je voor een effen uitvoering gaat of voor een uitgesproken set: de mogelijkheden zijn eindeloos en je ziet er gegarandeerd chic uit.

Geïnspireerd geraakt? Shop dan jouw favoriete exemplaar bij Zwemkleding.nl!

Meer over: