Ga naar de inhoud

De leukste zomermode voor 50-plussers

Update:
Zomermode

 

Ben je als vrouw de 50 gepasseerd? Dat betekent niet dat de laatste mode niet meer voor jou is weggelegd. Want ook na je vijftigste wil je er hip bijlopen, in kleding die bij jou past! Daarom hebben we tips op een rij gezet hoe je je de zomermode ook boven de 50 helemaal eigen maakt.

Ouder worden betekent niet dat je je ouderwets moet kleden. Het stereotype van 50-plussers die ‘wat saaier worden’, kan een reden zijn waarom zoveel modemerken kleding ontwerpen in neutralere kleuren, wanneer ze zich richten op deze leeftijdsgroep. Terwijl jij helemaal niet saai wil zijn! Jij weet immers heel goed wat je wilt en mooi vindt, en combineert jouw eigen stijl graag met de laatste trends. En dan het liefst ook nog een beetje comfortabel. Hoe je dat stijlvol doet? We geven graag wat tips voor stijlvolle zomermode.

1. Comfort voor 50-plus

Comfortabel, dat moet mode in elk geval zijn. En dat hoeft het niet minder vlot of elegant te maken. De stylisten van Zalon, het adviesplatform van Zalando, geven daarom als tip mee om je niet te veel aan te trekken van een kledingmaat. Ieder kledingstuk valt anders en daarom kun je in de ene winkel maat 40 hebben, terwijl je in de andere winkel maat 44 hebt. Neem gewoon een maatje groter als dat comfortabeler zit. Bovendien is het fijn om op warme dagen geen strakke kledingstukken om je lichaam te hebben. Benieuwd welk kledingstuk áltijd flatteert?

2. Materiaal voor 50-plus

Een tweede punt dat belangrijk is voor 50-plus mode is het materiaal. Hoogwaardige stoffen kleden beter af en dragen net als de kledingmaat bij aan meer comfort. Stoffen waar je hierbij aan moet denken zijn linnen, wol en zijde. Linnen is ideaal voor warme dagen, aangezien de stof licht, luchtig en koel is. Bovendien is deze stof dit jaar helemaal hip en daarom in iedere winkel te vinden. Daarnaast zijn zijden tops geschikt voor deze periode. 

Travelerstof 

Tip: een trendy en toch zeer comfortabele stof is het steeds populairder wordende ’travelerstof’. Diverse merken gebruiken deze stof als handelsmerk, zoals; Studio Anneloes. Het is vaak wat kostbaarder, maar er zijn al veel goede alternatieven met travel kwaliteit op de markt of online te koop.  

3. Kleuren voor 50-plus

Ga voor kledingstukken in de kleur die jou het meeste flatteren én je persoonlijkheid goed weergeven. Dan voel je je het lekkerst! Of je inmiddels van nature grijs haar hebt, of het hebt geverfd: witte en grijze kledingstukken accentueren deze tint het best. Ben je nog gezegend met een bos rood haar, dan staan warme kleuren goed bij je gezicht. Voor blond geldt kledingstukken in beige, gebroken wit, pastel roze of blauw en alle tinten grijs. Tot slot kom je met bruin haar het best uit de voeten met aardetinten. Perfect voor de leukste zomermode!  

Dit zijn de kleurentrends voor deze zomer:
Modekleuren 2020 vijftigplus

4. Sneakers voor 50-plus

Een veelvoorkomende gedachte is dat sneakers na de 50 niet meer kunnen. Onterecht en zeker de laatste tijd, als je de mode volgt. Draag een paar witte sneakers onder een korte broek of jurkje als vrijetijdskleding voor een hippe, sportieve look. Het is natuurlijk mooi meegenomen dat sneakers ook nog eens heerlijk zitten. Een sneaker in een beige of pastelkleur kan deze zomer ook heel goed.

5. Jurken voor 50-plus

Jurken draag je na je 50e natuurlijk ook gewoon lekker door, want dit kledingstuk kan altijd. Of je nu een casual of chique evenement hebt, er is voor alles wel een jurk te vinden. Exemplaren die licht getailleerd zijn kleden mooi af, en lange jurken zijn elegant en ook erg fijn wanneer je toch liever de blote benen niet meer laat zien. Wanneer het daar te warm voor is, kun je gerust een jurk tot kniehoogte nemen. Combineer het met instapschoenen, sandalen of slippers.

Vind je het lastig om dat ene perfecte jurkje te vinden in de duizenden webshops die er te vinden zijn? Op Jurkjes.nl vind je een overzicht van de leukste jurkjes die er online te vinden zijn, en altijd voor de beste prijs. Ook handig: je kunt filteren op de categorieën die jij zoekt. Kleurrijk, korte of lange mouwen, voor een bepaalde gelegenheid… Je vindt altijd het jurkje dat bij jou past!

Meer over: