Draai voor klassieke weergave

De leukste zomermode voor vijftigplussers

Ben je als vrouw de 50 gepasseerd? Dat betekent niet dat de laatste mode niet meer voor jou is weggelegd. De interesse voor mooie kleding blijft meestal, maar de voorkeur voor kleding dat óók lekker zit groeit met de jaren. Met deze tips vind je vlotte kledingstukken voor de zomer, passend bij jouw leeftijd.

Ouder worden betekent niet dat je je ouderwets moet kleden. Het stereotype van vijftigplussers die "wat saaier worden", kan een reden zijn waarom zoveel modemerken kleding ontwerpen in neutralere kleuren, wanneer ze zich richten op deze leeftijdsgroep. Terwijl veel vijftigplussers de trends wél blijven volgen en helemaal niet saai willen zijn. Ze willen stijlvol zijn, maar worden steeds meer 'hun zelf' naarmate ze ouder worden, waardoor ze sneller iets dragen wat ze mooi vinden en vooral wat prettig zit. 

1.    Comfort voor 50-plus

Comfortabel, dat moet mode in ieder geval zijn. En dat hoeft het niet minder vlot of elegant te maken. Een outfit kan al oncomfortabel voelen als je er een buikje of brede heupen in ziet. De stylisten van Zalon, het adviesplatform van Zalando, geven daarom als tip mee om je niet te veel aan te trekken van een kledingmaat. Neem gewoon een maatje groter als dat comfortabeler zit. Bovendien is het fijn om op warme dagen geen strakke kledingstukken om je lichaam te hebben. 

2.    Materiaal voor 50-plus

Een tweede punt dat belangrijk is voor 50-plus mode is het materiaal. Hoogwaardige stoffen kleden beter af en dragen net als de kledingmaat bij aan meer comfort. Stoffen waar je hierbij aan moet denken zijn linnen, wol en zijde. Linnen is ideaal voor warme dagen, aangezien de stof licht, luchtig en koel is. Daarnaast zijn zijden tops geschikt voor deze periode. 

Travelerstof 

Tip: een trendy en toch zeer comfortabele stof is het steeds populairder wordende 'travelerstof'. Diverse merken gebruiken deze stof als handelsmerk, zoals; Studio Anneloes. Het is vaak wat kostbaarder maar er zijn al veel goede alternatieven met travel kwaliteit op de markt of online te koop. 

3.    Kleuren voor 50-plus

Ga voor kledingstukken in de kleur die jouw flatteren. Of je inmiddels van nature grijs haar hebt, of het hebt geverfd: witte en grijze kledingstukken accentueren deze tint het best. Ben je nog gezegend met een bos rood haar, dan staan warme kleuren goed bij je gezicht. Voor blond geldt kledingstukken in beige, gebroken wit, pastel roze of blauw en alle tinten grijs. Tot slot kom je met bruin haar het best uit de voeten met aardetinten. 

Dit zijn de kleurentrends voor deze zomer:
Modekleuren 2020 vijftigplus

4.    Sneakers voor 50-plus

Een veelvoorkomende gedachte is dat sneakers na de vijftig niet meer kunnen. Onterecht en zeker de laatste tijd, als je de mode volgt. Draag een paar witte sneakers onder een korte broek als vrijetijdskleding. Zorg er opnieuw voor dat je een paar hebt dat comfortabel zit, zodat je in je uitgekozen outfit de deur uit kunt wanneer je een blokje omgaat op de fiets of te voet.

5.    Jurken voor 50-plus

Het meest vrouwelijke kledingstuk is de jurk, en die mag ook na de vijftig gedragen worden. Zeker voor gelegenheden is dit een geschikt kledingstuk. Neem geen elastische stoffen die om je lichaam spannen, maar ga voor exemplaren die licht getailleerd zijn. Een lange jurk oogt elegant, en sluit goed aan bij je leeftijd. Wanneer het daar te warm voor is, kun je gerust een jurk tot kniehoogte nemen. Combineer het met instapschoenen, sandalen of  slippers.

Wil je je jurk iets feestelijkers aankleden? Deze zomer zien we ook de muiltjes weer terug, het voordeel van deze trendy muiltjes is dat het een aangenaam hakje heeft. 

Niet iedereen heeft maatje 36/38, bekijk daarom ook onze tips over mode voor een maatje meer! 

Bronnen: Zalon, FashionChick
Auteur: Anouk Bruel