Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Top 10 make-up missers die je ouder doen lijken

Heb je de neiging om meer make-up te gebruiken naarmate je ouder wordt? Waarschijnlijk wil je op deze manier je rimpels en wallen verdoezelen om jonger te lijken. Te veel make-up heeft helaas het tegenovergestelde effect. Het doet je gelaatstrekken verschrompelen en maakt je huid droger. Oei! Dit zijn 10 make-up missers bij een ouder wordende huid.

1. Je gebruikt foundation om te camoufleren

Hoe ouder je wordt, hoe meer last je hebt van lijntjes, oneffenheden en pigmentvlekken. Waarschijnlijk camoufleer je deze plekjes met een extra laagje foundation. Helaas ontstaat er dan een masker-effect en hoopt de foundation zich op in lijntjes en rimpels. Zo wordt de aandacht er juist naartoe getrokken - en dat wilde je nèt niet. Wat je wel kan doen? Gebruik een primer onder je foundation. Hierdoor blijft je foundation beter zitten en worden fijne rimpels opgevuld, waardoor je een egale ondergrond krijgt.

Nieuwe make-up kiezen

2. Je gebruikt een te felle blush

Een oudere huid wordt bleek en doffer. Veel vrouwen grijpen daarom naar een fellere blush om meer kleur te krijgen. Dit is een veel voorkomende make-up misser, omdat het een te groot verschil geeft. Je krijgt hierdoor het ‘appelwangetjes’ effect, wat er onnatuurlijk uit kan zien. Kies juist voor een warme, (zalm)rozige kleur blush die bij je huid past. Breng het licht aan op je wangen. Ook bij een lichte tint geldt: liever te weinig, dan te veel. Alleen zo zie je er natuurlijk gezond en mooi uit.

3. Je bent dol op oogschaduw met glitters

Wie is er niet gek op oogschaduw met glitters? Het geeft je een rijk en chique gevoel. Als je wat ouder bent, moet je dit helaas niet meer gebruiken. Als je oogleden niet meer helemaal strak zijn, gaat het in de vouwen van je ooglid zitten. Door de glitters lijkt het alsof je oogleden iets meer hangen. Ga daarom voor een matte oogschaduw in een natuurlijke tint.

Luxere make-up merken

4. Je gebruikt een té donkere lippenstift

Naarmate je ouder wordt, worden je lippen dunner, verliezen ze hun omlijning en komen er rimpels tevoorschijn. Veel vrouwen zijn daarom geneigd om te kiezen voor een donkere kleur lippenstift, om hun lippen groter te laten ogen. Helaas, donkere kleuren laten een oppervlakte juist kleiner lijken. Voorkom deze make-up misser door een lipliner te gebruiken met een lichtroze of naturel tint lippenstift.

5. Je gebruikt een matte kleur op je lippen

Hoe ouder je wordt, hoe droger je huid. Als je fan bent van matte lippenstiften, is het toch aan te raden om deze (helaas) niet meer te gebruiken. Door matte lipstick lijken je lippen droger, waardoor je lijntjes krijgt. Voorkom dat probleem door eerst een verzorgende lippenbalsem op te brengen. Kies daarna voor een lichte kleur lipstick of lipgloss.

Lipgloss-make-up-missers  Lipgloss-make-up-missersLipgloss-make-up-missers

6. Je maakt je ogen te hard (zwaar) of te donker op

Veel vrouwen besteden veel aandacht aan hun oogmake-up. Denk aan mascara op onderwimpers of donkere lijnen rond de ogen. Naarmate je ouder wordt, raken je ogen meer afgelijnd en lijken ze smaller. Als je ouder wordt, is het slim om je ogen zo min mogelijk (met donkere kleuren) op te maken. Kies voor een zachte of bruine eyeliner en een lichte oogschaduw. Probeer ook eens een wit potlood aan de binnenkant van je ooglid, hierdoor krijg je een frissere look en lijken je ogen groter.

TIP: ga niet voor en/en: leg de aandacht óf op je ogen óf op je lippen.

7. Je gebruikt oogschaduw in de vorm van poeder

Met poederoogschaduw accentueer je je kraaienpootjes. Probeer daarom eens een oogschaduwcrème. De oogschaduw blijft goed egaal zitten, omdat het een crème is en is daardoor makkelijker aan te brengen. Let er wel op dat je het minimaal aanbrengt voor een zo natuurlijk mogelijk effect.

8. Je smeert teveel mascara op

Als je wimpers minder vol worden, heb je misschien de neiging om wat extra mascara te gebruiken. Hierdoor zien je wimpers er klonterig uit. Breng één goede laag mascara aan en kies eventueel voor een wimperserum waardoor je wimpers beschermd worden en uiteindelijk langer worden.

Make-up aanbod bij de drogist

9. Je gebruikt poeder tegen een glimmende huid

Heb je last van een glimmende huid? Waarschijnlijk gebruik je poeder voor een matterende look. Dit is een veelvoorkomende make-up misser, omdat een beetje glans je huid juist levendig maakt. Een te dof of poederig gezicht maakt je juist ouder en minder fris. Om het glimmen een beetje tegen te gaan, kan je je primer gebruiken. Gebruik in ieder geval géén of zo min mogelijk poeder.

10. Je maakt je wenkbrauwen te donker

Wenkbrauwen worden helaas dunner als je wat ouder wordt. Teken daarom je wenkbrauwen bij op de dunner wordende plekken. Kies voor dezelfde kleur als die van je wenkbrauwen. Kleur de plekjes niet in, maar zet kleine streepjes om het zo natuurlijk mogelijk te laten lijken. Borstel je wenkbrauwen uit met een wenkbrauwborsteltje om het effect een beetje te verzachten. Vind je dit lastig? Breng dan een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste die jouw wenkbrauwen mooi in vorm brengt en kleurt. Dan heb je er geen omkijken meer naar.

TIP: de verzorging van je huid is ook heel belangrijk om make-up beter tot zijn recht te laten komen. Een verstevigende dag- en nachtcrème helpt je daarbij. 

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal