Draai voor klassieke weergave

Deze kleuren staan het beste bij grijs haar

Of je er nu zelf voor kiest om je haar grijs te laten verven of het natuurlijk laat vergrijzen, het mag gezien worden. Hoe kan dat beter door de juiste kledingstukken, die jouw grijze haren nóg mooier laten uitkomen, te dragen? Deze modetips zijn speciaal voor vrouwen met grijs haar.

Sinds een aantal jaren zien we niet alleen grijze haren bij ouderen, maar bij alle leeftijden. Het is een koele tint die in de mode is geraakt, en voorlopig nog niet weggaat. Komt dat even goed uit! Alleen niet alle kleuren combineren even goed met grijs haar, lees hieronder welke kleuren dat zijn:

Grijze kledingstukken bij grijs haar

Je verwacht het niet, maar bepaalde grijstinten staan erg goed bij grijs haar. Door een grijstint te kiezen met dezelfde ondertoon als je haarkleur breng je juist harmonie aan. Je kunt ervoor kiezen om een deel van je outfit in het grijs te dragen, of je hele outfit. Om het laatste niet ‘saai’ te laten lijken, wissel je af in materialen en stoffen. Zo voorkom je het 'grijze muis' effect. Combineer een grijze trui van kasjmier met een pantalon van katoen of leer. Je kunt voor je grijze kledingstukken allerlei materialen kiezen: van katoen, satijn, zijde tot wol, stof met grijze of zilveren pailletten, kant, leer, lak en suède.

TIP: Speel met de stoffen en je outfit: naar een feest bijvoorbeeld kun je een grijze top dragen met glitters, om meer richting zilver te gaan. 

Stralen met felle kleuren

Bij pasteltinten hangt het af van je huidskleur of het je staat of juist misstaat. Als je erg bleek bent of als je haar helemaal witgrijs is, kun je beter geen lichte pasteltinten dragen. Dit om te voorkomen dat je er bleekjes en flets uitziet. Bij felle(re) kleuren is daar geen discussie over mogelijk, deze laten je hoe dan ook meer stralen. Denk aan kledingstukken in fuchsia roze, kobaltblauw en smaragdgroen. Naast felle kleuren kun je naar warme tinten kijken, zoals donker- of bessenrood en roestbruin. 

Geen geeltinten

De kleur die je beter achterwege kunt laten zijn geeltinten. Geel, oranje en oranjebruin zijn kleuren die minder mooi uitkomen bij grijs haar. Het zal je weinig uitstraling geven, je haarkleur geliger maken en je huid bleker doen lijken. Net als bij beigetinten: houd deze liever buiten je kledingkast. Daar zijn alle modestylisten het duidelijk over eens. Wit kan je wel dragen. Liever wit dan zwart zelfs, aangezien zwart in combinatie met grijs hard kan ogen. Tenzij je van jezelf donkere wenkbrauwen hebt.

Naast kledingstukken: accessoires

De bovengenoemde kleuren hoeven natuurlijk niet alleen terug te komen in je kledingstukken. Je kunt de tips ook goed gebruiken om bijpassende accessoires te vinden. Als het om sieraden gaat, kom je met zowel zilver als goud goed weg. En tegenwoordig mag je deze gewoon combineren. Al hebben de meeste grijsharigen toch voorkeur voor zilver, daarmee creëer je eenheid.

Ben je op zoek naar een handtas die perfect past bij grijs haar? Draag een tas in een felle kleur bij een witte outfit, of een donkerrode tint bij grijze kledingstukken. Een grijze tas combineert mooi bij alle gekleurde kleding.

Het betekent natuurlijk niet dat je drastisch je kledingkast moet opruimen en kleding met de 'verkeerde kleur' moet weggooien. Dat is zonde! Door een mooie sjaal te drapperen, als overgangsfase tussen je haar en je outfit, los je dat eenvoudig op. Kies een sjaal die past bij je grijze haar én goed combineert met de kleding die je draagt. Door de geschikte kleur van de sjaal krijgt je gezicht toch de juiste aandacht. 

Het stijladvies is binnen, dit kun je doen om mooi grijs te worden? Zo zorg je dat je na je vijftigste er vlot uit blijft zien.

Bron: PlusRubriek
Auteur: Anouk Bruel