Ga naar de inhoud

Modetrends bij grijs haar: tips en trucs voor het vinden van de perfecte kleding


Hen je grijs haar en wil je erbij lopen volgens de laatste trends? Lees dan hier welke kleding mooi staat bij grijze haren. Wat dacht je van een stijlvol tweed jasje of een comfortabel joggingpak? Lees hier de 5 kledingtrends 2023, speciaal voor vrouwen met grijs haar!

1. Tweed!

Tweedstof is terug van weggeweest. De klassieke items zoals een tweed blazer en -mantelpakjes zijn in 2022 helemaal in. Op de catwalk tijdens de Fashion Weeks was de stof in overvloed te zien bij de verschillende luxe merken. Met deze stof zie je er binnen een handomdraai luxe uit en het materiaal is best dik. Dat maakt tweed perfect voor deze koude wintermaanden. Ga voor een felroze exemplaar of een grijze set. Staat prachtig bij grijs haar.  

2. Comfortabele pakken 

Comfortabele kleding blijft hip. Fijn, want als je wat ouder bent wil je al helemaal dat de kleding gewoon lekker zit. Deze herfst- en wintermaanden zie je dan ook veel pakken in de winkel hangen. Of je nou gaat voor een chique blazer en pantalon combinatie of voor een vest en een joggingbroek gaat – dit jaar kan het allemaal. Ga voor een lichtgrijs pak en maak het af met wat subtiele accessoires. 

3. Leren broeken of jassen 

Leer is ook een materiaal die je veel gaat zien deze winter. Ga jij voor een chique leren broek of een stoer leren jasje? Voor elke stijl is een bijpassend (nep)leren item te vinden. Ja, nep! Tegenwoordig heb je zelfs vegan leer. Duurzaamheid en bewustzijn voor het milieu wordt steeds belangrijker. Het is ook nog eens goed voor je portemonnee. 

4. Bodywarmers

De bodywarmer, een kledingstuk dat tot voor kort niet echt een aantrekkelijk imago had. In 2022 komt daar verandering in. Je zag de eerste exemplaren in het najaar al tevoorschijn komen. Ook in de winter kan je ze dragen. Met een dikke sweater voor als je naar buiten gaat en met een dun truitje als je hem gewoon binnen draagt. Ga voor een mooi crème exemplaar en combineer deze met een beige chino (een casual broek: ook 1 van de modetrends van dit jaar) en een witte trui. Super stijlvol!  

5. Jassen met banen 

Ook dit mode-item was jaren geleden in de mode. Jassen met dikke of dunne banen horen tot de wintertrends van 2022. Fijn, want deze jassen houden je ook nog eens erg warm. Ze zijn letterlijk in alle soorten en maten én kleuren beschikbaar, dus er is altijd een geschikt exemplaar te vinden. Ga dit jaar voor een khaki variant, dit laat je haarkleur mooi uitkomen.

leren jasjes
tweed
Makkelijk pak

Kijk goed naar de kleuren van de kleding: kleding grijs haar

Tot slot: kijk goed naar de kleuren van de desbetreffende kledingstukken. Je verwacht het misschien niet, maar grijze kledingstukken staan prachtig bij grijs haar. Pasteltinten en geeltinten kan je beter vermijden en satijn is een absolute aanrader. Lees hier welke kleuren mooi staan bij grijs haar.

Meer over: