Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Een nieuwe jas die geschikt is voor jouw figuur

Het najaar komt eraan, en dat betekent dat het tijd is voor de ‘tussenjas’. De naam zegt het al; een jas die je tussen twee seizoen kunt dragen. In dit geval wanneer het te warm is voor een winterjas, maar te fris voor een dunne zomerjas. Om een enorme zoektocht te voorkomen, beantwoorden we de vraag: welke tussenjas past bij jouw figuur?

Volle heupen en smalle taille

Heb je brede heupen en een duidelijke taille? Dan mogen deze best een beetje aandacht krijgen. Een jas met het accent op de taille zorgt ervoor dat jouw heupen worden benadrukt en je vrouwelijke vormen terugkomen, zonder dat je te breed lijkt. Een voorbeeld van een goede tussenjas voor brede heupen is een trenchcoat (regenjas) of een parka met tailleriem. Heb je wat vetophoping op je heupen ofwel lovehandles? Dan wil je deze misschien juist niet benadrukken. Ga dan voor een langere jas die recht loopt en geen tailleriem heeft.

Brede of smalle schouders?

Om de aandacht weg te houden bij brede schouders, kun je het best een jas met een laag uitgesneden hals kiezen. Zo lijken je schouders optisch smaller dan wanneer je een jas draagt met een hoge sluiting. Mocht je het nog te fris vinden om met een V-hals de deur uit te gaan, dan kun je ‘m eenvoudig opvullen met een sjaal. Om het lichaam in balans te houden, kun je printjes en patronen op het bovenlichaam beter vermijden.

Bij smalle schouders en/of een smal bovenlichaam, kun je het best kiezen voor een tussenjas met schoudervulling of pofmouwen. Er zijn veel leren jassen en spijkerjassen in dit model te vinden, die ideaal zijn voor het najaar. Bij andere najaarsjassen doen capuchons en aanwezige kragen het goed voor jou.

Lange of korte benen?

Vrouwen met lange benen worden vaak jaloers aangekeken, maar lopen zelf ook tegen het probleem aan: welke tussenjas past bij mijn figuur? Toch is het heel eenvoudig, een langer lichaam kan een lange of halflange jas gemakkelijk aan. Een trenchcoat of een mantel die tot net boven of onder de knie valt, staat bij jouw figuur erg goed. 

Beschik je juist niet over een paar lange benen? Een V-hals kan niet alleen de focus op brede schouders weerhouden, maar je ook optisch langer laten lijken. Een andere tip bij korte benen is om ook een jas te dragen in een kort model. Zo laat je zoveel mogelijk van je benen zien en ‘verdrink’ je niet in je eigen jas. Er zijn genoeg korte jassen; van een gewatteerde tussenjas tot een suède of wollen exemplaar. 

Grote of kleine borsten?

Bezit je over een grote cupmaat en wil je dat liever niet accentueren wanneer je een jas draagt? Ga dan in ieder geval niet voor een jas met zakjes op de borst of details op dezelfde hoogte. Breng de aandacht juist naar de taille of ga voor evenwicht met een lange, rechte jas.

Heb je kleine borsten? Bij een losvallend model jas valt dit vaak niet op. Daarnaast zijn jassen met details op borsthoogte dan juist precies wat je nodig hebt.

Bij een nieuwe jas past een nieuwe 'look'. Dit zijn de beste tips voor een make-over bij jezelf. 
Lees ook tips voor een nieuwe winterjas voor elk figuur

Bronnen: FashionChick, Libelle
Auteur: Anouk Bruel