Ga naar de inhoud

Zien: de stijl van Koning Willem-Alexander

Update:
Koning Willem Alexander

Als we door de Instagram-pagina van Koning Willem-Alexander bladeren, zien we een fascinerende variatie in zijn stijl. Van moderne en eigentijdse looks tot statige en zakelijke verschijningen, de koning lijkt een meester te zijn in het perfect afstemmen van zijn kleding op verschillende gelegenheden.

Ontdek hier de stijl van onze modieuze koning.

De stijl van Willem-Alexander is stijlvol maar eigentijds

Zijn moderne uitstraling wordt vaak belicht in informele situaties of tijdens ontmoetingen met jongere generaties. Hier zien we hem gekleed in eigentijdse outfits, vaak casual, met een vleugje moderniteit. Denk aan goed zittende polo’s, stijlvolle jassen en casual chique combinaties die zijn jeugdige kant benadrukken.

Tekst gaat onder de foto’s verder >>

Zakelijk tijdens formele gelegenheden

Aan de andere kant, wanneer de koning zijn koninklijke plichten vervult of formele evenementen bijwoont, zien we een heel andere kant van zijn stijl. Hier straalt hij met een onberispelijk zakelijk uiterlijk. Dit omvat formele pakken met perfect gestrikte dassen, afgestemde overjassen en een meer traditionele benadering van kleding die zijn statuur en rol als staatshoofd benadrukt. Zie hieronder de prachtige staatsiefoto’s

Tekst gaat onder de foto verder >>

Kleding voor elke gelegenheid

Onze koning heeft vast een enorme kast vol kleding. Voor elke gelegenheid heeft hij een passende outfit. Kijk maar!

Tekst gaat onder de foto’s verder >>

Soms niet helemaal passend op de situatie

De kunst van Koning Willem-Alexander’s stijl lijkt te liggen in zijn vermogen om zich aan te passen aan de gelegenheid, om zowel moderniteit als traditionele waarden in zijn kledingkeuzes te weerspiegelen. Dit lukt echter niet altijd…

Tekst gaat onder de foto verder >>

Meegaan met de tijd

Het is grappig om een staatshoofd te zien dat zowel in staat is om moderne trends te omarmen als respect te tonen voor de formele vereisten van zijn positie. Geef maar toe, deze foto is toch een beetje James Bond?

Foto: RVD/Frank van Beek

Meer over: