Ga naar de inhoud

Om déze reden koopt Kate haar schoenen in meerdere maten

Update:
prinses Kate schoenen

Het is geen geheim dat de Princess of Wales een indrukwekkende collectie schoenen bezit. Wat minder bekend is, is dat prinses Kate niet alleen diverse kleuren van hetzelfde paar aanschaft, maar soms ook hetzelfde paar in 2 verschillende maten.

Is dit een koninklijke uitspatting van luxe, of schuilt hier meer achter?

De slimme schoenentactiek van Prinses Kate

In de uitgebreide schoenencollectie van prinses Kate liggen niet alleen pumps in alle mogelijke kleuren, maar ook in diverse maten. In feite heeft ze 3 verschillende schoenmaten: 38, 38,5 en 39, volgens ingewijden die zich bezighouden met het reilen en zeilen van royalty. Het verschil in maten per merk is niet zo vreemd. Ook is het voor de meeste van ons niet heel gek om een schoen te dragen die iets te klein is, puur vanwege de liefde voor het mooie paar schoenen. Maar Kate heeft daarvoor nog een andere logische reden.

Tekst gaat onder de foto verder >>

Waarom prinses Kate meerdere maten koopt

Volgens bronnen van Hello! Magazine zou Kate in de zomermaanden waarschijnlijk een grotere maat dragen vanwege de warmte die haar voeten doet zwellen (zelfs prinsessen ervaren dergelijk ongemak). “Beroemdheden kiezen vaak voor een grotere maat op de rode loper, voornamelijk om blaren te voorkomen”, legt Rachel Story, fashion editor bij Hello! Magazine uit. “Het draait om het comfort bij het dragen en lopen op de schoenen, niet zozeer om de normale maat die je hebt.”

Slim handigheidje van de royals

Maar hoe kunnen wij deze tactiek van een grotere maat voor de zomer nabootsen, zonder een koninklijk budget? Volgens de ‘royals hack’ is het slim om schoenen minstens een maat groter te kopen voor de zomerperiode. In de wintermaanden kun je dan de voorkant van de pump opvullen met watten om ze weer wat strakker te maken. “Je kunt het snel verwijderen als je toch meer ruimte nodig hebt”, tipt Rachel. Super slim, dat we hier niet eerder aan gedacht hebben.

Meghan Markle koopt haar schoenen ook altijd een maat groter

Meghan Markle kiest ook vaak voor hakken die te groot lijken te zijn. Volgens mode-expert Harriet Davey is daar een slimme reden voor: beroemdheden zoals Meghan dragen inderdaad vaak een maat groter om blaren te vermijden. Vergeet dus niet, als je nieuwe schoenen bestelt, een maatje groter te gaan voor een comfortabele pasvorm.

Meer over: