Ga naar de inhoud

Hoe houd ik mijzelf het beste warm in de winter?

Update:
Warm in de winter

Het winterseizoen brengt vaak de drang met zich mee om jezelf te hullen in dikke, oncharmante truien. Maar wie zegt dat warme kleding niet stijlvol kan zijn? Met deze 10 tips loop je er niet alleen modieus bij, maar blijf je ook behaaglijk warm tijdens de koude dagen. Na het lezen van dit artikel heb je het altijd warm in de winter.

Bedank ons later maar.

1. Werk met verschillende lagen

Op een ijzige winterdag is het dragen van verschillende kledinglagen een slimme zet. Elke laag kleding heeft een eigen functie: de eerste voert zweet af, de tweede houdt warmte vast en de derde beschermt tegen wind en regen. Zo kun je gemakkelijk een laagje uit- of aantrekken om je perfecte lichaamstemperatuur te behouden.

2. Thermokleding is je beste vriend

Voor je favoriete outfit hoef je in de winter niet te bevriezen. Thermokleding is hierbij je beste metgezel. Met verschillende materialen en diktes zijn thermoleggings en -shirts onmisbaar. En voor wie het écht koud heeft: thermische onderkleding zoals hemdjes en broeken zijn een ideale toevoeging.

3. Ontdek de voordelen van verwarmde kleding 

Wist je dat je ook verwarmde kleding hebt? In zo’n kledingstuk zit elektrische bedrading die zorgt voor een aangename temperatuur. Door goed warm te blijven, blijf je beter geconcentreerd. Ideaal als je gaat wintersporten. Van verwarmde sokken tot verwarmde vesten: het kan niet gek genoeg. 

4. Investeer in een goede water- en winddichte jas

We hoeven je het je waarschijnlijk niet uit te leggen hoe vreselijk het is als je winterjas doorlekt tijdens een hoosbui. Koud dat je het (de uren!) daarna nog hebt. Voorkom dit door een water- en winddichte jas aan te schaffen. De winkels hangen vol met vrolijke en stijlvolle regenjassen. Ga jij voor een lange gele variant of een korter exemplaar met een print? 

5. Handschoenen en een muts zijn onmisbaar

Aangezien de meeste warmte via de uiteindes van je lichaam verloren gaat, is het een heel goed idee om een muts en handschoenen te dragen. Ga op zoek naar verschillende, mooie mutsen en handschoenen voor een fijne prijs. Kijk meteen voor een bijpassende sjaal.

6. Warm in de winter? Schoenen zijn belangrijker dan je denkt 

Ook via je voeten verliest je lichaam snel warmte. Zeg daarom je plastic schoenen gedag en investeer in een paar leren schoenen. Er zijn ook verschillende schoenen te koop met een dikke laag wol. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Mocht je nog steeds koude voeten hebben: er zijn verwarmende zooltjes te koop, zo blijven je voeten minimaal 8 uur heerlijk warm.

7. Vergeet ook je sokken niet! 

2 paar sokken dragen om warm te blijven is niet nodig. Een dik paar, zachte sokken volstaat voor optimaal comfort. Voor wie extra warmte wil, zijn verwarmde sokken of zelfs magnetronsokken een overweging waard.

8. Stijlvolle, warme winterjurken

Wie zegt dat jurken alleen voor de zomer zijn? Kies voor een gebreide, wollen of fluwelen winterjurk om stijlvol en warm te blijven. Combineer deze met een warme panty of legging en voeg laarzen toe voor een trendy winterlook.

9. Gebruik accessoires slim

Sjaals zijn niet alleen accessoires, maar ook geweldige warmtebronnen. Kies voor dikke, oversized sjaals die je rond je nek kunt wikkelen voor extra warmte. Voeg ook warme, wollen hoeden toe aan je winteroutfit voor een stijlvolle touch én om warm te blijven.

10. Laat fleece niet liggen

Warm in de winter? Fleece is een uitstekend materiaal om warmte vast te houden. Ga voor stijlvolle fleecevesten of -truien als extra laagje onder je jas. Bovendien zijn fleece-accessoires zoals handschoenen en mutsen zeer effectief om de kou te trotseren.

Foto: SeventyFour by Canva

Meer over: