Ga naar de inhoud

De kleurige outfits van Koningin Máxima

Update:
Kleuren jurken van Koningin Máxima

Koningin Máxima staat bekend om haar prachtige en stijlvolle outfits. Tijdens staatsbezoeken draagt ze vaak indrukwekkende en kleurrijke kledingstukken die haar koninklijke uitstraling benadrukken. Haar outfits zorgen ervoor dat ze in de schijnwerpers staat en bewonderd wordt door velen. 

Koninklijk palet van diversiteit

Wat Koningin Máxima’s stijl echt onderscheidt, is haar vermogen om een breed scala aan kleuren te dragen met koninklijke gratie. Haar kleurrijke garderobe weerspiegelt niet alleen haar smaak en persoonlijkheid, maar benadrukt ook het belang van diversiteit en inclusie.

In elk ensemble dat Koningin Máxima draagt, lijkt ze een verhaal te vertellen. Of het nu gaat om een staatsbezoek, een cultureel evenement of een koninklijke ceremonie, haar kleurrijke outfits dragen bij aan de pracht en praal van het Nederlandse koningshuis

Koninklijke elegantie in robijnrood

  • De majestueuze kleur rood is altijd een favoriet geweest onder koninklijke figuren, en Koningin Máxima weet deze tint op meesterlijke wijze te dragen. Of het nu gaat om een avondjurk voor een staatsbanket of een stijlvolle mantel voor officiële gelegenheden, haar robijnrode keuzes stralen kracht en passie uit.
  • Een iconisch voorbeeld is de prachtige mantel met een fishtail-silhouet, ontworpen door Jan Taminiau, gedragen tijdens het staatsbanket ter ere van het staatsbezoek aan China in 2015. De diepe robijnrode kleur straalde niet alleen kracht en passie uit, maar accentueerde ook de vorstelijke allure van Koningin Máxima.
  • Tijdens de Koningsdag viering in 2017 verraste ze iedereen met een stijlvolle roodleren jumpsuit, ontworpen door modehuis Claes Iversen. 

Zonnig geel

  • Geel, de kleur van de zon, lijkt te resoneren met de stralende persoonlijkheid van Koningin Máxima. Ze kiest vaak voor citroengele en gouden tinten die niet alleen haar positiviteit weerspiegelen, maar ook een warme gloed werpen op de koninklijke gebeurtenissen. Een gele jurk van Koningin Máxima is als een zonnestraal in het Nederlandse koningshuis.
  • Tijdens de inhuldigingsceremonie in 2013 koos ze voor een prachtige japon in citroengeel, ontworpen door modehuis Natan. 
  • In het begin van 2023 draagt Koningin Máxima een opvallende knalgele jurk van Natan op Curaçao, waar ze met haar familie de Caribische eilanden bezoekt, waaronder Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba. De keuze voor deze zomerse kleur reflecteert niet alleen Máxima’s voorkeur voor levendige outfits, maar past ook uitstekend bij de tropische omgeving.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Koninklijke azure pracht

  • Blauw is een koninklijke kleur bij uitstek, en Koningin Máxima draagt het met gratie en stijl. Van koningsblauw tot hemelsblauw, haar keuze aan blauwe outfits weerspiegelt zowel de diepte van haar koninklijke verantwoordelijkheden als haar moeiteloze elegantie. Een blauwe outfit van Koningin Máxima straalt vorstelijke waardigheid uit.
  • Tijdens het huwelijk van Prins Carl Philip van Zweden en Sofia Hellqvist in 2015 schitterde ze in een koningsblauwe japon, ontworpen door modehuis Jan Taminiau. De jurk, verfraaid met subtiele kralen en een elegante sleep.
  • Nog 1 van de meest iconische momenten in Koningin Máxima’s blauwe geschiedenis was tijdens het staatsbezoek aan Japan in 2014. Ze droeg een zijden kimono-jurk, speciaal ontworpen door de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. Het diepe kobaltblauw van de jurk contrasteerde prachtig met de Japanse cultuur en symboliseerde de sterke banden tussen de 2 landen. Haar keuze voor lokale ontwerpers tijdens staatsbezoeken benadrukt niet alleen haar stijlvolle smaak, maar ook haar diplomatieke finesse.

Groene natuurschoonheid

  • Groen, de kleur van de natuur, siert Koningin Máxima op een manier die haar band met het milieu lijkt te benadrukken. Haar groene keuzes variëren van smaragdgroen tot zeegroen, waardoor een harmonie ontstaat tussen haar koninklijke rol en het belang van duurzaamheid.
  • Tijdens de koninklijke ontvangst van de president van Singapore in 2013 droeg ze een adembenemende smaragdgroene japon, ontworpen door modehuis Natan. De keuze voor deze groene tint symboliseerde niet alleen haar waardering voor de natuur, maar benadrukte ook haar koninklijke verfijning.
  • Tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje in 2019 koos ze voor een opvallende groene jurk van modehuis Natan. De subtiele plooien en het vloeiende silhouet gaven haar een koninklijke uitstraling, terwijl de kleur haar betrokkenheid bij duurzaamheid onderstreepte.
  • In 2023, op deze bijzondere Koningsdag, waarop we tevens het 10-jarig jubileum van koning Willem-Alexander vieren, heeft Koningin Máxima gekozen voor een frisse en groene top in combinatie met een zwierige rok van haar vertrouwde Belgische ontwerper, Natan. Hierbij droeg ze een bijpassende haarband van Fabienne Delvigne. 

Máxima’s voorkeur voor groen

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Kleuren van modekoningin Máxima

Naast de eerder genoemde kleuren draagt Koningin Máxima regelmatig een breed scala aan andere kleuren, waardoor haar koninklijke garderobe een rijk palet aan tinten bevat. Enkele van deze kleuren zijn:

1. Oranje:

  • Voor Koningin Máxima is oranje een bijzonder belangrijke kleur, aangezien het de nationale kleur van Nederland is. Ze draagt vaak oranje outfits tijdens nationale feestdagen en speciale gelegenheden, zoals Koningsdag.

2. Paars:

  • Paars is een kleur die regelmatig terugkomt in Koningin Máxima’s kledingkeuzes. Een opvallend voorbeeld is de blauwe/paarse japon die ze droeg tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013, ontworpen door modehuis Natan.

3. Roze:

  • Roze is een kleur die Koningin Máxima subtiel en elegant draagt. Tijdens verschillende evenementen heeft ze roze jurken en mantelpakken gedragen, die haar vrouwelijkheid benadrukken. In 2022 droeg ze roze tijdens Koningsdag. 
  • Tijdens een officieel staatsbanket in 2019, bij president Ram Nath Kovind in New Delhi, India, straalt Máxima in een betoverende roze sari, een traditioneel Indiaas kledingstuk voor vrouwen. De keuze voor een roze sari is niet alleen een eerbetoon aan de gastheer en de gastvrijheid van India, maar ook een prachtig voorbeeld van Máxima’s vermogen om haar stijl aan te passen aan verschillende culturen en gelegenheden. De kleur roze, die doorgaans wordt geassocieerd met zachtheid en vrouwelijkheid, wordt in dit geval een brug tussen culturen, waarbij Máxima haar respect en waardering voor de Indiase tradities toont.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

4. Wit:

  • Witte outfits komen regelmatig voor in Koningin Máxima’s garderobe, vooral bij formele gelegenheden. Een opmerkelijk voorbeeld is de witte jurk die ze droeg tijdens het staatsbezoek aan Canada in 2015, ontworpen door modeontwerper Jan Taminiau. In 2023, op Koningsdag, droeg ze prachtige witte pumps als contrast met haar groene outfit.

5. Zwart:

  • Hoewel zwart niet altijd een kleur is die koninklijke figuren vaak dragen, heeft Koningin Máxima bewezen dat ze ook in deze tint stijlvol kan verschijnen. Ze heeft zwarte avondjurken en mantelpakken gedragen tijdens diverse officiële evenementen.

6. Goud:

  • Gouden accenten verschijnen vaak in Koningin Máxima’s outfits, vooral bij avondjurken en bij speciale gelegenheden. Deze toevoeging van goud geeft een vleugje glamour en koninklijke pracht aan haar verschijning.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Duurzaamheid

Het is een opmerkelijk weetje in de schitterende wereld van koninklijke mode: Koningin Máxima behoudt al jarenlang dezelfde kledingmaat. Deze consistente maatvoering biedt niet alleen een praktisch voordeel, maar opent ook de deur naar een duurzamere en doordachte benadering van haar koninklijke garderobe.

Het behouden van een stabiele kledingmaat is een kenmerk van zowel discipline als genade. Voor Koningin Máxima betekent dit niet alleen dat ze haar favoriete kledingstukken door de jaren heen kan blijven dragen, maar het stelt haar ook in staat om ‘oude’ kleding telkens weer opnieuw te laten schitteren bij verschillende gelegenheden.

Milieubewust en tijdloos

Deze duurzame benadering van haar kleding draagt bij aan een belangrijke boodschap van milieubewustzijn en verantwoordelijkheid. In plaats van het najagen van kortstondige modetrends, kiest Koningin Máxima ervoor om een tijdloze elegantie te omarmen die zowel stijlvol als duurzaam is.

Haar vermogen om kledingstukken nieuw leven in te blazen, geeft ook een inspirerend voorbeeld aan degenen die geïnteresseerd zijn in mode met een positieve impact op het milieu. Het is een herinnering dat ware elegantie niet alleen te vinden is in het bezitten van een uitgebreide garderobe, maar in het koesteren en herwaarderen van de kleding die we al hebben.

Alle kleuren staan goed

De onmiskenbare Argentijnse gloed van Koningin Máxima blijkt een ware troef te zijn in haar vermogen om elke kleur met koninklijke gratie te dragen. Dit inzicht deelde ontwerper Edouard Vermeulen toen hij sprak over een van Máxima’s elegante jurken.

Naast haar verschijningen in ontwerpen van gerenommeerde ontwerpers, heeft Koningin Máxima laten zien dat ze evenzeer kan stralen in meer betaalbare mode. Ze straalt niet alleen in couture, maar bewijst ook dat stijl en klasse onafhankelijk zijn van het prijskaartje. Deze benadering versterkt haar connectie met een breder publiek en onderstreept haar positie als een koningin met een eigentijdse visie op mode.

Meer over: