Ga naar de inhoud

Je schoenen vertellen hoe je in het leven staat

Update:
schoenen

Ooit wel eens stilgestaan bij het feit dat je schoenen alles zeggen over je persoonlijkheid? Schoenen zijn niet alleen noodzakelijk of dienen als modeaccessoire. Je schoeisel onthult veel over je levensstijl, karakter en stijlvoorkeuren. Ze laten zien hoe je in het leven staan.

Mensen die de voorkeur geven aan nette, klassieke schoenen zoals leren brogues of suède loafers, worden gezien als elegant en conservatief. Als je loopt op trendy sneakers of opvallende laarzen, kun je jezelf beschouwen als creatief en expressief.

Soorten schoenen en bijpassende persoonlijkheden

Sportschoenen: relaxt en informeel

Ben je iemand die regelmatig sportschoenen of sneakers draagt, dan suggereer je er een actieve levensstijl op na te houden en heb je interesse in sport en beweging.

Duurzame schoenen: georganiseerd en zorgzaam

Investeer je in hoogwaardige, duurzame schoenen dan wijst dat op een gevoel van verantwoordelijkheid en aandacht voor detail. Mensen die (goedkope,) versleten schoenen dragen zijn nonchalant en minder bezorgd over hun uiterlijk.

De staat van je schoenen laat zien hoe georganiseerd en zorgzaam je bent.

Opvallende kleuren: creativiteit en zelfvertrouwen

Vuile, versleten schoenen duiden op nalatigheid en onverschilligheid.


Schoenen om je stijl te uiten

We gebruiken onze schoenen als manier om onze hun individualiteit en stijl te uiten. Opvallende kleuren, patronen of ontwerpen zeggen iets over creativiteit en zelfvertrouwen.

Slippers

Daarmee wil je het rustig aan doen: chillen in de zon, hoogstens wat struinen naar de dichtstbijzijnde bar of supermarkt. Je bent iemand die kan ontspannen en relaxed is.

Wandelschoenen

De tekst gaat onder video verder >>

Ze duiken steeds vaker op omdat wandelen enorm populair is. De  coronacrisis is daar debet aan. Als je ze voor die tijd al aan had, dan ben je waarschijnlijk een avontuurlijk persoon die van ontdekken houdt. 

Sleehakken

Wedges (schoenen met een sleehak) zijn zowel sierlijk als comfortabel. Draag je ze graag? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een sterke persoonlijkheid met een stevig  gevoel van eigenwaarde. 

Veterlaarzen en combat boots

Je zoekt graag grenzen op. De stoere schoenen ondersteunen je persoonlijkheid perfect.

Versleten, vuile schoenen

Je wilt een statement maken en dat doe je met een paar All Stars of Vans. Daarmee laat je zien dat je niet veel geeft om mode maar aan de andere kant wel cool wilt overkomen. Je bent vrijdenkend, rustig én speels.

Sandalen

In tegenstelling tot de slipper, zijn sandalen voor mensen die er een actieve levensstijl op na houden. je bent praktisch ingesteld en wandelt graag.

Mensen op sandalen houden er een relaxte en informele levensstijl op na.

De tekst gaat onder video verder >>

Stilettos

Je beschikt over een sterke persoonlijkheid en je voelt comfortabel over jezelf. Je bent zelfverzekerd en je wil je als krachtige vrouw goed presenteren.

Cowboylaarzen

Je straalt hiermee zelfverzekerdheid uit en staat stevig in je schoenen. Je bent niet vies van een aandacht.

Loafers

Zijn de perfecte mix zijn tussen casual en smart, maar met een chique draai. Je hebt gevoel voor mode. Je ontwijkt de massa en wil niet erg opvallen. 

Skaterschoenen

Duiden op een praktisch ingesteld persoonlijkheid. Je houdt er van modieus over te komen zonder dat het lijkt dat je daar je best voor hebt gedaan. Je trekt mensen aan omdat je makkelijk in de omgang bent.

Bouw-, of werkschoenen

Zijn voor praktisch ingestelde personen die graag voorbereid zijn op onaangekondigde klussen. Je werkt het liefst met je handen. Stabiliteit vind jij belangrijk.

Klassieke leren veterschoenen

Mannen die van deze schoenen houden, geven veel om hun uiterlijk maar willen niet té veel opvallen. Ze zijn communicatief en leggen makkelijk contact.

Kitten heels

Je hebt waarschijnlijk een oude ziel en combineert een stippenjurken graag met een lage hak (kitten heel). Je bent wat verlegen, maar geenszins introvert.

Sneakers

Met sneakers zit je altijd goed. Je kunt ze op verschillende manieren dragen en ze geven aan dat je een energiek persoon bent. Je houdt van comfort, van gezelligheid en geeft niet heel veel om mode. 

Zo veter je je sneakers

De tekst gaat onder video verder >>

Hardloopschoenen

Je bent actief, comfortabele snelle schoenen helpen daar bij. Je bent verder geordend en doelgericht persoon.

Espadrilles

Je houdt van casual, je espadrilles geven dat aan. Verfijnd comfort is waar je warm voor loopt.

Brogues

Wie ben je: hipster, advocaat, of beide? Brogues zijn een klassieker en degene met een liefde voor vintage dragen ze graag. Je komt graag goed voor de dag, bent meer een denker dan doener en neigt naar de introverte kant.

Ballerina’s

Je houdt van stijlvol, maar niet te gedurfd. Je houdt er niet van om in het middelpunt te staan. Maar je wil wel goed voor de dag komen.

De juiste schoenen bij je outfit

Verschillende kledingstijlen worden gecombineerd met soorten schoenen.

Bekijk de tips in de video >>

Foto: Lisegagne (Canva)

Meer over: