Ga naar de inhoud

Donald Trump lanceert eigen merk sneakers

Update:
Trump sneakers

Voormalig Amerikaans president en presidentskandidaat Donald Trump heeft dit weekend zijn eigen gympenlijn: Trump Sneakers geïntroduceerd tijdens de Sneaker Con in Philadelphia. Deze gouden sneakers, met een prijskaartje van 399 dollar per paar, zijn meteen uitverkocht. Kijk:

Donald Trump liep al langer met idee voor sneakerlijn

Tijdens de beurs verklaarde Trump: “Dit idee koesterde ik al geruime tijd, en ik ben ervan overtuigd dat het een groot succes zal worden.” Daarnaast benadrukte hij het belang van de jeugdige generatie om hun stem uit te brengen.

Trump is belangrijke republikeinse presidentskandidaat 2024

De Trump Sneakers staan op de verkoopsite omschreven als ‘groot, goud en sterk’. Gezegd wordt dat dit past bij het imago van Trump. De site benadrukt echter dat de verkoop van de sneakers niet politiek is en geen verband houdt met enige politieke campagne.

Toch zien we Trump als een belangrijke Republikeinse kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten op 5 november 2024.

In totaal 1000 gouden Trump Sneakers verkocht

De Trump Sneakers collectie zijn hoge, goudkleurige gympen met aan de zijkant een grote ‘T’. En met de Amerikaanse vlag op de achterkant. In totaal zijn er 1000 paar van verkocht. Er zijn ook witte en rode sneakers met daarop het nummer 45. 45 verwijst naar Trumps gedroomde positie als 45e president van de VS. De rode en witte gympen kosten 199 dollar per paar.

Lancering vlak na oplegging megaboete

De lancering van Trump Sneakers kreeg kritiek vanuit het kamp van de huidige Amerikaanse president Joe Biden. De campagnemanager van Biden reageerde met een sneer door de schoenen te omschrijven als “het dichtste wat Trump ooit nog in de buurt komt van welke Air Force One dan ook”. Air Force One verwijst niet alleen naar het presidentiële vliegtuig, maar ook naar een iconische basketbalschoen van Nike uit 1982.

Opvallend genoeg kreeg Trump vlak voor de lancering van Trump Sneakers een flinke financiële tegenslag te verwerken. Een rechter in New York legde hem een boete op van bijna 355 miljoen dollar op. Trump mag daarnaast de komende 3 jaar niet meer werken voor bedrijven in de staat New York, wegens bewezen fraude.

Voor de Trump aanhangers onder ons die het nieuws van de lancering nu pas lezen: hier vind je een leuke alternatieve Nike Air Force met een gouden bies.

Shownieuws uitzending over de sneakers van Trump

Bekijk de uitzending hieronder terug >>

Bron: RTL Nieuws, The Guardian.

Meer over: