Ga naar de inhoud

Boek Meghan Markle: overtreft ze het succes van prins Harry’s boek?

Update:
Boek Meghan

Kan Meghan het succes van haar man overtreffen? Volgens koninklijk expert Tom Bower is een volgend project van het paar de memoires van Meghan Markle uitbrengen. Dit wordt de 3e publicatie van de hertogin.

In 2021 bracht ze een kinderprentenboek uit getiteld ‘The Bench,’ waarvoor ze naar verluidt een voorschot kreeg van maximaal $618.000. (ongeveer €523.690)

Tekst gaat onder de video verder >>

Overtreft een boek over Meghan het succes van ‘Spare’?

Prins Harry’s onthullende memoires, getiteld ‘Spare,’ braken alle records toen ze op 10 januari 2023 werden uitgebracht. Het boek werd het snelst verkopende non-fictie boek ooit, het ging zelfs voorbij de releases van Barack en Michelle Obama. ‘Spare’ verkocht meer dan 1,43 miljoen exemplaren in alle formaten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada, inclusief de pre-orders.

Dit gebeurde iets meer dan een maand nadat het koninklijke echtpaar hun Netflix-serie uitbracht. Hierin documenteerden ze hun veelbesproken romance en de intense publieke aandacht die daarop volgde.

Op dit moment wordt het boek geschreven

Bower onthulde aan Dan Wootten op GB News dat Markle, 42 jaar oud, momenteel bezig is met het schrijven van haar memoires. Deze brengt ze uit in een boek, waarin ze alles vertelt. Dit project bevat naar verluidt details over haar leven tot nu toe. Het is vergelijkbaar met ‘Spare.’ Harry’s memoires waren opgedeeld in 5 fasen van zijn leven. Van zijn kindertijd tot de diepgaande impact van de dood van prinses Diana, tot zijn vertrek als een senior lid van de koninklijke familie.

Wat is te verwachten?

Met de publicatie van Meghan’s memoires zijn verhalen te verwachten over haar jeugd. Ze is opgevoed door een alleenstaande moeder. Haar glanzende carrière als actrice in ‘Suits,’ en details over haar eerste huwelijk met filmproducent Trevor Engelson. Bower voegt eraan toe: “Mijn informatie is dat ze haar memoires schrijft en dat het een enorme geldmaker zal zijn.” Markle werkte eerder aan een kookboek in 2018, samen met vrouwen die getroffen waren door de tragische brand in de Grenfell Tower.

Gigantisch voorschot van 20 miljoen

Geruchten suggereren dat Prins Harry een voorschot van $20 miljoen ontving voor ‘Spare’. De exacte cijfers van het boekcontract van de Hertog zijn onduidelijk. The New York Times meldt dat ‘Spare’ naar verluidt werd verkocht voor een bedrag van 20 miljoen als onderdeel van een meerdelige deal. $20 miljoen in euro’s zou ongeveer 16.983.333 zijn.

Record verkoopcijfers

De recordverkoopcijfers voor de onthullende memoires van prins Harry zijn nauwelijks verrassend. Mede gezien de spraakmakende interviews in aanloop naar de release in januari. Waaronder zijn interview op ’60 Minutes,’ waarin prins Harry beweerde dat hij ‘niet was uitgenodigd’ om koningin Elizabeth II te bezoeken tijdens haar laatste momenten.

‘Spare’ werd ook per ongeluk 5 dagen te vroeg verkocht in Spaanse boekwinkels. Hierdoor onthulden wereldwijde media schokkende fragmenten, waaronder een vermeende fysieke confrontatie tussen prins Harry en prins William, waarbij laatstgenoemde ‘schrammen en blauwe plekken’ opliep en een kapotte ketting.

Titel ‘Spare’

Een mogelijke interpretatie van de titel ‘Spare’ is dat Prins Harry in zijn positie als de tweede zoon van Prins Charles, de prins van Wales, altijd de ‘reserve’ of ’tweede keuze’ is geweest voor de troonopvolging. Zijn oudere broer, prins William, is de directe troonopvolger. Dit betekent dat prins Harry in zijn rol als prins en koninklijk familielid vaak als een soort ‘reserve’ werd beschouwd. Zonder de druk en verantwoordelijkheden die bij de troonopvolging horen. Het boek gaat mogelijk in op zijn ervaringen als de ‘spare’ en de uitdagingen en kansen die dit met zich meebracht.

Wat kunnen we nog meer verwachten in de memoires van Meghan?

De precieze inhoud van het boek is nog niet bekend. Wel kunnen we mogelijke onderwerpen bedenken! 

  • Meghan Markle werd Hertogin van Sussex na haar huwelijk met Prins Harry. Het kan gaan over haar ervaringen en aanpassingen aan het Koninklijke leven, evenals de druk en publieke aandacht die daarmee gepaard gingen.
  • De memoires kunnen ingaan op haar relatie met Prins Harry, inclusief hoe ze elkaar ontmoetten, hun romantische reis en de obstakels en uitdagingen die ze hebben overwonnen.
  • Als moeder van 2 kinderen, Archie en Lilibet, kan Meghan haar ervaringen als ouder delen, inclusief de vreugde en uitdagingen van het ouderschap in de schijnwerpers.

Het uiteindelijke boek biedt ongetwijfeld een diepgaand inzicht in Meghan Markle’s persoonlijke leven, ervaringen en perspectieven. Wij wachten het eindresultaat met veel interesse af.

Meer over: