Ga naar de inhoud

Dolly Parton brengt ode aan de mode

Update:
Dolly Parton

Country muziek icoon Dolly Parton heeft een boek uitgebracht. Ze neemt de lezers mee op avontuur met haar nieuwe boek ‘Behind the Seams: My Life in Rhinestones’. Laat je niet misleiden door de titel, dit is geen doorsnee biografie.

In plaats van de typische verhalen over familieonrust of haar beklimming van de muziekladder, deelt de zangeres haar leven door de lens van haar garderobe. Dit boek is een liefdesbrief aan mode, waarin Parton verhalen deelt over haar iconische outfits en de integrale rol die stijl in haar leven speelt.

Tekst gaat onder de video verder >>

Icoon in mode en muziek

Met een passie voor mode die even diep groot is als haar liefde voor muziek, gaat Parton diep in op haar hechting met kleding, beschrijvend hoe het fungeert als een ’tweede huid’ voor haar. Ze herinnert zich dat ze als kind altijd een unieke stijl wilde nastreven, met een voorkeur voor flamboyante, kleurrijke kleding die haar onderscheidde van de massa. “Ik wilde anders zijn, opvallen.”

In plaats van zich te conformeren aan modetrends, omarmde ze haar individualiteit en streefde ze ernaar om een statement te maken met haar outfits. Het boek bevat foto’s van haar meest iconische looks, waarin haar voorliefde voor het overdrevene goed tot uiting komt. Je vindt Parton zelden zonder een overdaad aan glitters, veren en pailletten.

Invloed van uiterlijk in Parton’s leven

Naast de vreugdevolle aspecten van haar relatie met mode, spreekt Parton ook openhartig over de druk om er altijd perfect uit te zien. Opgroeien in de schijnwerpers en constant beoordeeld worden op haar uiterlijk, legde een bepaalde druk op haar om er op haar best uit te zien, zelfs wanneer ze niet op het podium stond. “Ik wilde altijd dat als mensen naar me keken, ze dachten: ‘Wow, dat is Dolly Parton!'” Maar ondanks haar intentie om te imponeren, benadrukt Parton ook dat echte schoonheid meer over innerlijk dan uiterlijk gaat. “Kleding kan je mooi maken van buiten, maar het is de persoon die je van binnen bent die echt telt.”

Mode als verteller van Parton’s persoonlijke reis

Het boek is niet alleen een viering van Parton’s opvallende stijl, maar toont ook hoe haar kledingkeuzes belangrijke momenten in haar leven vertegenwoordigen. Ze deelt het emotionele verhaal achter haar beroemde ‘coat of many colors’, die symbool staat voor haar arme jeugd en de schoonheid en waarde van eenvoudige dingen in het leven. Ze gebruikt haar kleding als een middel om haar verhaal te vertellen, waardoor de lezer dieper inzicht krijgt in haar persoonlijke leven en reis.

Achter de schermen bij het leven van Dolly

Terwijl de kleding en stijl het hart vormen van ‘Behind the Seams: My Life in Rhinestones’, biedt het boek ook een ontroerend inzicht in Parton’s persoonlijke leven. Ze spreekt openhartig over haar jeugd, haar huwelijk en haar succes in de muziekindustrie, waarbij ze laat zien dat ze niet bang is om kwetsbaar te zijn en haar lezers een kijkje te geven in haar privéleven. Ze toont dat kleding meer dan alleen oppervlakkige decoratie kan zijn, maar een middel om te communiceren en een venster naar de ziel.

Bron RTLBoulevard

Meer over: