Ga naar de inhoud

Mamma Mia! 3 op komst, dit is te verwachten

Update:
mamma-mia-2

Het lijkt er sterk op dat fans van de Mamma Mia! filmreeks goed nieuws krijgen. De Britse komiek Alan Carr (47) heeft onthuld dat hij een rol speelt in het langverwachte 3e deel. Lees hier wat we allemaal al weten en blik terug naar het 1e en 2e deel. Wat waren deze fantastisch.

Officieel bevestigd: Mamma Mia! 3 op komst

De spannende aankondiging kwam via het radioprogramma Capital Breakfast op Capital FM, waar Alan Carr zijn primeur deelde. “Ik heb groot nieuws voor jullie”, verklaarde hij. “Producent Judy Craymer heeft bevestigd dat ik een rol zal spelen in Mamma Mia! 3 (…) Ja, de film! Hollywood, here I come!”

Momenteel fungeert Alan als jurylid in het ITV-programma Mamma Mia! I Have a Dream, waarin nieuwe castleden worden gezocht voor de musicalversie van Mamma Mia! in West End, Londen. Geruchten over een derde Mamma Mia!-film circuleren al geruime tijd. De originele film verscheen in 2008 met 10 jaar later een vervolg. Beide films, met sterren als Amanda Seyfried, Meryl Streep, Stellan Skarsgård en Pierce Brosnan in de hoofdrollen, zijn gebaseerd op de tijdloze muziek van ABBA.

Tekst gaat onder de video verder >>

De 1e Mamma Mia!-film was een groot muzikaal feest

De originele Mamma Mia!-film, uitgebracht in 2008, bracht een golf van vreugde en muzikale nostalgie over het publiek. Geregisseerd door Phyllida Lloyd en gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk, draaide de film om het verhaal van Sophie (gespeeld door Amanda Seyfried), die op het punt stond te trouwen en haar biologische vader wilde ontmoeten. Het was een verhaal vol muzikale verwikkelingen, romantiek en komische momenten.

De film was een hit om verschillende redenen. Allereerst was er de iconische muziek van ABBA, met tijdloze hits als ‘Dancing Queen’, ‘Mamma Mia’ en ‘Waterloo’ die door de hele film heen klonken en het publiek in extase brachten. Ten 2e bestond de cast uit sterren als Meryl Streep, Pierce Brosnan en Colin Firth. Zij brachten de personages tot leven met hun charmante vertolkingen. De combinatie van de geliefde muziek en het vrolijke verhaal zorgde ervoor dat de film een wereldwijde sensatie werd, geliefd bij zowel fans van de band als nieuwkomers.

Mamma Mia! Here We Go Again: het vervolg waarnaar we verlangen

Het vervolg, Mamma Mia! Here We Go Again, werd uitgebracht in 2018 en bracht opnieuw het vreugdevolle gevoel van de originele film. Het verhaal speelt zich af 5 jaar na de gebeurtenissen van de eerste film en volgt de avonturen van Sophie terwijl ze zich voorbereidt op het openen van een nieuw hotel op het Griekse eiland Kalokairi, evenals flashbacks naar het verleden van haar moeder Donna.

Waarom was het vervolg zo succesvol? Ten eerste, het trok hetzelfde geliefde ensemble van acteurs terug, aangevuld met nieuwe gezichten, zoals Lily James en Cher. De film introduceerde ook meer ABBA-hits en verbeterde de visuele pracht met het zonnige Griekse eiland. Maar het echte geheim van het succes was de combinatie van nostalgie en het ontroerende verhaal van Donna’s avonturen als jonge vrouw. Het was een vrolijke viering van liefde, familie en vriendschap, verpakt in een muzikale buitensporigheid.

Vergeten waar de films over gingen? Bekijk ze dan op Netflix!

Waar zal Mamma Mia! 3 over gaan?

Waar de nieuwe film over gaat? Daar is nog niets over te vinden. Maar 4 speculaties:

  1. Nieuwe generatie. De film zou kunnen gaan over de volgende generatie in de familie en hoe zij met soortgelijke romantische en muzikale verwikkelingen omgaan. Dit zou de focus kunnen leggen op de kinderen van de hoofdpersonages uit de vorige films, terwijl ze hun eigen avonturen en liefdesverhalen beleven.
  2. Terug in de tijd. Een andere aanpak is wellicht om dieper in te gaan op de geschiedenis van de personages, met flashbacks naar hun jeugd of eerdere relaties. Dit zou een kans bieden om meer te ontdekken over de oorsprong van de vriendschappen en relaties die in de eerdere films werden geïntroduceerd.
  3. Nieuwe bestemming. Het verhaal zou zich kunnen verplaatsen naar een nieuwe exotische locatie, waarbij de personages worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en avonturen. Dit zou de film een frisse en opwindende sfeer kunnen geven.
  4. Een mijlpaalviering. Of misschien richt de 3e film zich wel op een speciale gebeurtenis of viering in het leven van de hoofdpersonages, zoals een jubileum, een bruiloft, of een groot feest. Dit zou een gelegenheid zijn om geliefde personages weer bij elkaar te brengen en te genieten van meer muzikale optredens.

Meer over: