Ga naar de inhoud

Tina Turner’s iconische jurkjes: een blik op haar stijlvolle podiumoutfits

Update:
Tina Turners jurken

Tina Turner, de legendarische zangeres en actrice, stond niet alleen bekend om haar ongeëvenaarde stem en energieke optredens, ook om haar opvallende en stijlvolle podiumoutfits.

Haar jurkjes hebben altijd een belangrijk onderdeel uitgemaakt van haar imago. Van minijurken tot fringe-jurken en glinsterende creaties. Stap binnen in de wereld van Tina Turner’s fashion en laat je, ook na haar overlijden nog, inspireren door haar kenmerkende jurkjes die haar optredens nóg unieker maakten.

1. Mini-jurken

Turner was dé pionier van de minijurk. Ze droeg vaak korte, strakke jurken die haar benen benadrukten. Deze jurken waren vaak gedecoreerd met opvallende details zoals pailletten, glitter of studs. Ze rockte alle jurken stuk voor stuk. Te kort? Dat stond niet in haar woordenboek.

2. Fringe-jurken

Een ander kenmerkend element in Tina Turners kledingkast waren fringe-jurken. Deze jurken waren versierd met lange franjes die meebewogen met haar energieke dansbewegingen. Fringe-jurken voegden een element van dynamiek en visueel spektakel toe aan haar optredens. Draaien dat ze deed!

3. Bodycon-jurken

Tina Turner droeg vaak nauwsluitende bodycon-jurken die haar vrouwelijke vormen benadrukten. Deze jurken waren meestal gemaakt van elastische materialen die zich om haar lichaam vormden en haar figuur accentueerden tijdens haar krachtige performances. Ze kon het makkelijk hebben. Volgens mij stond alles haar goed!

4. Glitterjurken

Om te schitteren op het podium, koos Tina Turner regelmatig voor glitterjurken met glinsterende details. Haar jurken waren vaak bedekt met glitters, pailletten of metallic stoffen, waardoor ze opviel en het licht op het podium reflecteerde. Hoe meer glitter en glamour, hoe beter.

5. Minirokken

Naast deze fantastische jurkjes, droeg de zangeres nog andere kledingstukken. Tina Turner was een pionier van de minirok en maakte deze tot een van haar handelsmerken. Ze droeg vaak korte rokken die haar lange benen accentueerden. Super sexy!

6. Mouwloze tops

Om haar armspieren te benadrukken en haar kracht te tonen, koos Tina vaak voor mouwloze tops. Deze tops lieten haar gespierde armen zien en pasten perfect bij haar energieke dansbewegingen.

7. Leer

Tina Turner werd ook vaak gezien in outfits van leer, wat haar een stoere en edgy uitstraling gaf. Leer werd gebruikt voor zowel haar broeken als jasjes, en gaf haar optredens een rock-‘n-roll gevoel. Door Tina Turner zijn veel mensen leer gaan dragen.

8. Tijgerprint

De tijgerprint was een geliefd motief in Tina Turners kledingkast. Ze stond erom bekend dat ze tijgerprint regelmatig droeg tijdens haar optredens en publieke verschijningen. Of het nu ging om jurken, jassen of accessoires, Ze omarmde de krachtige en wilde uitstraling van de tijgerprint. Het droeg bij aan haar imago van een sterke en onafhankelijke vrouw. Tijgerprint werd 1 van de kenmerkende elementen van haar stijl en is nog steeds een herkenbaar aspect van haar iconische looks.

9. Krachtige kleuren

Turner was niet bang om felle en opvallende kleuren te dragen. Ze koos vaak voor rood, geel, blauw en andere levendige tinten. Weet jij wat haar lievelingskleur was? Rood!

10. Accessoires

Om haar look compleet te maken, voegde Tina Turner graag accessoires toe aan haar outfits. Ze droeg vaak grote statement oorbellen, armbanden en ringen die haar stijl versterkten.

Meer over: