Ga naar de inhoud

Winterjurken: 10 warme en stijlvolle modellen

Update:
Wintermode

Brr… Het is weer ijskoud buiten. Die dikke truien zijn een zegen in de eerste weken, maar op een gegeven moment ben je er wel klaar mee. Het is tijd voor een leuke jurk. Dit zijn winterjurken die absoluut niet mogen ontbreken in je kast.

Met de koudere maanden in aantocht is het dit tijd om te kijken naar warme en stijlvolle jurken die óók geschikt zijn voor senioren. Want met zo’n mooie winterjurk zie je er charmant en trendy uit en het draagt comfortabel.

1. De gebreide trui-jurk

Een knielange gebreide jurk met een wijde pasvorm en zachte stof biedt comfort en warmte tijdens koude dagen. Kies voor neutrale kleuren zoals grijs, beige of marineblauw voor een veelzijdige en klassieke look.

2. Fluwelen A-lijn jurk

Een flatterende A-lijn jurk in zacht fluweel is elegant en houdt je warm in de winter. Kies voor fluwelen jurken in warme kleuren zoals bordeauxrood, donkergroen of diepblauw voor een luxe uitstraling.

3. Kabelgebreide sweaterdress

Een sweaterdress is zowel chic als gezellig. Draag een exemplaar in tricotstof voor een sportievere uitstraling of ga voor een gebruid exemplaar met een coltrui voor extra warmte. Combineer met dikke panty’s en laarzen voor een complete winterlook.

4. Tuniekjurk met print

Kies een tuniekjurk met een leuke print, zoals bloemen of geometrische patronen. Een losse pasvorm zorgt voor comfort en combineer de jurk met een legging of nauwsluitende broeken voor een hippe stijl.

5. Wollen shift jurk

Een eenvoudige wollen shift jurk (losse jurk, die recht naar beneden valt) in een effen kleur is tijdloos en veelzijdig. Ideaal voor dames die wel een jurk willen dragen, maar niet te ‘opgedoft’ willen zijn. Voeg een sjaal of statement ketting toe voor wat extra flair.

6. Gelaagde midi-jurk

Een gelaagde midi-jurk met lange mouwen is perfect voor de winter. Kies voor materialen zoals jersey of viscose die warmte bieden zonder extra bulk toe te voegen.

7. Geruite overhemdjurk

Een geruite hemdjurk met lange mouwen is zowel modieus als comfortabel. Combineer met een legging en enkellaarsjes voor een moeiteloze winterse uitstraling.

8. Gebreide maxi-jurk

Een gebreide maxi-jurk met een mooie textuur biedt warmte en elegantie. Kies voor een model met een ceintuur om je taille te benadrukken voor een flatterende look.

9. V-hals sweaterjurk

Een eenvoudige V-hals sweaterjurk is een veelzijdige keuze. Voeg accessoires toe zoals een mooie sjaal of opvallende broche om je outfit op te fleuren.

10. Fleece jurk

Voor ultieme warmte en comfort is een fleece winterjurk een uitstekende optie. Kies voor een stijlvol ontwerp met een losse pasvorm voor een relaxte winterlook.

Inspiratie voor jurken

Meer over: