Ga naar de inhoud

Mode: prinses Kate schittert op rugbytribune

Update:
Witte blazer prinses Kate WK Rugby

Prinses Kate volgt de wereldkampioenschappen rugby op de voet. Ze is ook de beschermvrouwe van de Rugby Football Union en Rugby Football League. Ze droeg tijdens de kwartfinales een stralende witte blazer, maar ze was niet de enige in de kleur van de glorie van Engeland.

Prinses Kate beschermvrouwe Rugby Football Union

Opvallende witte blazers tussen de saaie blauwe pakken

Tijdens de Wereldkampioenschappen rugby in Marseille werd ook prinses Kate toegejuicht door de 60.000 aanwezige toeschouwers. Terwijl Engeland zich naar de halve finale vocht moedigde de prinses het team aan vanaf de tribune: ze straalde ze in haar witte blazer van Alexander McQueen. Of is het toch een ecologisch katoenen colbertje van de Zara?

De tekst gaat verder onder het instagram-bericht >>

De witte blazer trok in elk geval onze aandacht. Niet alleen omdat het afstak tussen de saaie blauwe pakken van de mannen, maar vanwege het tweede opvallende witte jasje 2 stoelen verderop. Naast rugby-icoon Sir Bill Beaumont zagen we namelijk ook Lady Hilary Beaumont in een soortgelijke witte blazer. De dames waren afgestemd op de witte kleur van het Engelse rugbytenue.

Terwijl Hilary haar blazer combineerde met een geruit shirt en witte broek, koos Kate voor de dubbelknoops blazer die ze droeg met een wit shirt en een zwarte broek. Hoe duurzaam, want eerder had de prinses van Wales deze jas gedragen tijdens een bezoekje aan de Antarctische ontdekkingsreiziger Captain Preet Chandi in februari van dit jaar.

Volgende blazer van rugby prinses in de kleur van de overwinning? 

Benieuwd naar wat de rugby prinses tijdens de halve finale van het WK rugby Engeland tegen Zuid-Afrika draagt? De kans is nihil dat de prinses zaterdag 21 oktober aanstaande weer in hetzelfde colbertje op de eretribune verschijnt. Naar het schijnt heeft de prinses deze blazer in meerdere kleuren. Wordt het straks een blazer in de kleur van de overwinning? We hebben eerder gezien dat gele jurkjes haar goed staan.

De halve finales kijk je op Ziggo Sport.

Bronnen: Royalty, People Magazine.

Meer over: