Ga naar de inhoud

Is prinses Kate dé perfecte prinses?

Update:
prinses-kate-perfecte-prinses

Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, heeft al jarenlang de aandacht van de wereld. Haar gracieuze verschijning, onberispelijke stijl en charmante persoonlijkheid hebben haar tot een ware inspiratiebron gemaakt voor velen. Hoe perfect is prinses Kate Middleton eigenlijk?

In dit artikel duiken we dieper in haar leven en prestaties om een beter begrip te krijgen van de ogenschijnlijke perfectie die haar omringt.

Hoe braaf is prinses Kate Middleton? 

Je kunt er absoluut niet omheen: de ‘uitstraling van perfectie’ van Kate Middleton. Zelfs experts hebben het erover. De prinses is niet voor niets 1 van de meest besproken vrouwen ter wereld. Ze maakt viraal nieuws met alles, van haar modieuze verschijning tot haar publieke optredens. Wat maakt Kate Middleton zo geliefd? Hierbij 5 redenen. 

1. Een voorbeeldige hertogin

Kate Middleton heeft haar rol als hertogin van Cambridge met onberispelijke gratie vervuld. Ze is altijd stijlvol gekleed en straalt een tijdloze elegantie uit. Of ze nu bij koninklijke evenementen verschijnt of tijd doorbrengt met haar gezin. Haar modekeuzes worden nauwlettend gevolgd en hebben zelfs het ‘Kate Middleton-effect’ veroorzaakt, waarbij items die ze draagt binnen enkele uren uitverkocht raken.

2. Moederschap en betrokkenheid

Naast haar koninklijke verplichtingen is Kate Middleton een liefhebbende moeder van 3 kinderen: Prins George, Prinses Charlotte en Prins Louis. Ze heeft laten zien dat ze toegewijd is aan het ouderschap en heeft openhartig gesproken over de uitdagingen en vreugdes van het moederschap. Ze zet zich ook actief in voor kinderwelzijn en promoot programma’s en organisaties die de ontwikkeling en het welzijn van kinderen ondersteunen.

3. Goede band met de koninklijke familie 

Het is nooit gemakkelijk om toe te treden tot de koninklijke familie. Maar sinds haar intrede in 2011 is de Kate een van de meest geliefde leden van het koninklijk huis. Kate steunde vaak de overleden koningin door aanwezig te zijn bij verplichtingen, rondleidingen en beschermheerschappen op zich te nemen. Tegelijkertijd vond ze een manier om haar eigen interesses te weerspiegelen in haar liefdadigheidswerk. 

Zo goed, dat ze zelfs kussen!

Toen prins William en Kate een dankdienst bijwoonden ter gelegenheid van het Platina Jubileum van de koningin, gaf de koning zijn schoondochter een luchtkus. Camilla blies ook een kus naar het paar toen ze elkaar begroetten in de St. Paul’s Cathedral. Toen de prins en prinses van Wales zich voegden bij koning Charles en zijn vrouw bij de James Bond wereldpremière van No Time To Die, werd Kate hartelijk met een kus begroet door haar schoonvader.

4. Filantropisch werk

Kate Middleton heeft haar invloed gebruikt om bewustzijn te creëren voor verschillende goede doelen en maatschappelijke kwesties. Ze heeft zich met name gericht op thema’s zoals geestelijke gezondheid, het welzijn van jongeren en het belang van vroege kinderjaren. Haar betrokkenheid bij organisaties zoals Heads Together en de Royal Foundation Centre for Early Childhood heeft een positieve impact gehad op het leven van velen.

5. Een ondersteunende partner

Als echtgenote van prins William, de toekomstige koning van het Verenigd Koninkrijk, heeft Kate Middleton zich bewezen als een loyale en ondersteunende partner. Ze heeft prins William vergezeld op talloze koninklijke reizen en bij officiële evenementen, waarbij ze haar eigen interesses en passies in haar rol heeft verwerkt.

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Is er sprake van een perfecte prinses?

In OK magazine vertelt Duncan Larcombe hoe prinses Kate is uitgegroeid tot de perfecte prinses. Toen ze voor het eerst hertogin werd, werden zij en William door sommigen als te formeel beschouwd. Daar is niets meer van te zien. Kate heeft door de jaren heen een unieke stijl ontwikkeld. “Of het te maken heeft met de meteoriet die in de koninklijke familie insloeg, namelijk Meghan, weten we niet, maar we zien echt dat Kate zich opent en praat over de worstelingen van het moederschap. We hebben haar gezien tijdens de lockdown, waarin ze allerlei Zoom-meetings organiseerde en sprak over zaken die haar aan het hart liggen”, vertelt Duncan. 

Hij vervolgt: “Er is zoveel aan Kate dat, eerlijk gezegd, perfect is. Ze speelde niet alleen hockey op school, ze was de aanvoerder. Ze kreeg niet zomaar een vriendje op de universiteit, ze vond een prins. Kate is het voorbeeld van een perfecte prinses.”

Meer over: