Draai voor klassieke weergave

Een nieuwe winterjas voor elk figuur

Bij de aanschaf van een nieuwe winterjas wil je natuurlijk dat-ie je figuur zo mooi mogelijk laat uitkomen. Van appel, peer tot plank en zandloper; met de tips van Fashionchick vind jij de jas van je dromen.

Heb jij je winterjas al gescoord? Of ben je op zoek naar een nieuw exemplaar? Bij Fashionchick vind je altijd de jas die perfect bij je past. Wat je stijl of figuur ook is. Wil jij je taille benadrukken of je benen in de spotlights zetten? Hier zit je goed.

Mooie winterjassen voor een peer figuur

Met brede heupen, een smalle taille en –schouders ben jij overduidelijk een peer. Jij kunt het beste een jas kopen die de nadruk legt op de schouders en je taille accentueert. Dé jas voor jou? Een mooie trenchcoat of mantel met riem in de taille. Zo breng jij je figuur helemaal in balans.

Welke winterjassen voor als je plus-size hebt?

Heb je een maatje meer? Ga voor een mooie A-lijn jas; dit klokkende model laat jouw lichaam het allerbeste uitkomen. Vermijd printjes of kraagjes, dit laat je groter lijken dan dat je daadwerkelijk bent. Je A-lijn jas hoeft zeker niet per se zwart te zijn. Donkere tinten slanken af, maar je kunt met dit model jas een lichte tint als crème of wit ook prima hebben.

Een appel figuur en het beste model winterjas

Als appel heb je het volume in het midden van je lichaam zitten. Dit breng je in balans door volume aan te brengen bij de schouders. Je benen zijn jouw pronkstukken, ga daarom voor een jas die net over de billen valt en een tikkeltje oversized is zodat -ie niet strak om jouw buik valt. Kies voor een jas met een V-hals, dat geeft jou net iets meer lengte.

Grote borsten en de juiste winterjas kiezen

Grote borsten? Ga dan vooral voor een jas zonder riem. Een tailleriem laten je borsten optisch groter lijken dan dat ze zijn. Wil je je borsten juist iets kleiner laten lijken? Ga dan voor een jas zonder kraag. Lange jassen werken ook goed, omdat je de aandacht naar beneden verlegt.

Winterjassen die mooi staan voor een zandloper figuur 

Als zandloper hoef je niet per se kritisch te zijn op het model van de jas, omdat je met dit figuur bijna alles aan kunt trekken. Ga dus vooral voor een jas die bij jouw stijl past. Is jouw stijl klassiek? Een wollen mantel is dan jouw ding. Ben jij meer van de nieuwe trends? Geef dan de teddy jas een kans. Ook is het mooi om jouw figuur extra te accentueren en voor een jas te gaan met een tailleriem. De keuze is aan jou!

Winterjassen voor als je een plank figuur hebt

Als plank heb jij niet zo veel vrouwelijke vormen en zou je misschien wel wat meer body willen hebben. Ga in dat geval voor een jas met volume. Een fake fur, teddy of oversized jas geven jou net dat beetje body wat je nodig hebt. Vermijd jassen die recht naar beneden vallen en ga voor een jas met een riem in de taille: hiermee creëer je vrouwelijke vormen.

Ben je geïnspireerd geraakt? Bij Fashionchick vind je altijd de winterjas die het beste bij jouw figuur past.