Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Mooi grijs worden doe je zo; de overstap naar natuurlijke grijze lokken

Op een gegeven moment is de tijd daar: je besluit om je haar helemaal natuurlijk grijs te laten worden. Klinkt lastig, maar als je dit goed aanpakt is het helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Na het toepassen van deze tips inspireer je andere vrouwen om ook hun leeftijd te ontarmen. Mooi grijs worden, doe je namelijk zo.

Tekst gaat verder onder de advertentie

Mooi natuurlijk grijs worden kan op meerdere manieren. Met de tips hieronder ontdek je niet alleen dat grijs haar mooi is, maar ook dat het kiezen voor grijs haar je er beter uit kan laten zien. 

Wat is het juiste moment voor grijs haar?

Een exacte tijd of periode voor de overgang naar grijs haar, is er natuurlijk niet. Er is geen leeftijd aan verbonden en hangt af van de lengte en conditie van je haar. Het is een persoonlijke keuze, je moet doen wat goed voelt – en bij grijs worden is dat het moment wanneer jij denkt dat je er klaar voor bent. Als je je haar al jarenlang verft kan de afweging om je haar grijs te laten worden, steeds groter worden. Als je dit gevoel krijgt, maak dan een afspraak bij je kapper. Je kapper gaat dan gelijk met je kapsel aan de slag. 

Hoe lang duurt het proces van grijs worden?

100% grijs, ben je niet zomaar. Hier gaat wel een periode van zes maanden overheen. Om mooi grijs te worden, moet je niet zomaar stoppen met het verven van je haar. Je dient je haar in stappen te veranderen. Je kapper zal waarschijnlijk geleidelijk meer highlights in je haar aanbrengen, zodat de overgang naar grijs haar in fases verloopt. De kapper kan de highlights afwisselen met de kleur waarmee je haar altijd geverfd werd en een grijs tint. Zo bouw je de overgang op en na zo’n zes maanden is je haar pas echt helemaal grijs. Dit lijkt misschien een lange periode, maar als je eenmaal bezig bent, zal je begrijpen waarom dit proces zo lang duurt. Zo word je haar het mooist grijs én kan jij - en je omgeving - er alvast aan wennen. Wel zo fijn!

Tips als je eenmaal grijs bent

 Als je eenmaal grijs bent, zal je zien dat het ontzettend mooi is. Wel zijn er een aantal dingen waarmee je rekening mee moet houden – zodat je je nieuwe look ook mooi blijft:

1.    Gebruik zilvershampoo op de juiste manier

Grijs haar krijgt vaak een gele gloed. Dit komt onder andere door water, chloor en zonlicht. Dit is zonde en ziet er vaak onverzorgd uit. Het is daarom slim om zilvershampoo te gebruiken. Zilvershampoo is een shampoo met paarse pigmenten. Deze kleur zal de gele kleur laten verdwijnen. Maar pas op! Gebruik zilvershampoo met matem hooguit één of twee keer per maand, om een paarse gloed te voorkomen. Al zijn pasteltinten in je haar, de laatste tijd, erg populair.  

2.    Pas je kledingstijl aan op je nieuwe haarkleur

Je hebt de afgelopen jaren alleen maar kleding passend bij je vorige kapsel gekocht. Nu je een nieuwe coupe hebt, is het aan te raden om een nieuwe kleurenanalyse te doen. Grijs haar wordt nog mooier als je hierbij de juiste kleuren kleding draagt. Kies daarom voor warme kleuren. Als je je haar grijs laat worden, dan kan het gebeuren dat andere kleuren je ineens beter of juist minder goed staan dan eerst. Dit komt omdat grijs een koele kleur is. Koele kleuren mixen en matchen anders dan warme kleuren, zoals bijvoorbeeld roestbruin of goudblond.

TIP: De beste kleuren bij grijs haar zijn warme tinten, denk aan: paars, donkerrood, roze, oranje, fuchsia, bessentinten, kobaltblauw en smaragdgroen.

3.    Make-up collectie aanpassen

Net als nieuwe kleding, is het aan te raden om ook je make-up te laten matchen met je nieuwe haarkleur. Schaf daarom een foundation aan die een tintje donkerder is dan normaal, omdat je met grijs haar snel een beetje flets oogt. Omdat je nu foundation gebruikt, zijn je blosjes minder goed zichtbaar. Zonde, blosjes zijn leuk én laten je gezond ogen. Kies voor een zachtroze blush, dit staat mooi bij grijs haar. Net als een rode of roze lipstick, dit laat je kapsel nog beter uitkomen. Laat je wenkbrauwen het liefst een beetje met rust. Kijk wat goed voelt, maar vaak staat je natuurlijke haarkleur van je wenkbrauwen het mooist. Ben je niet tevreden met je eigen kleur? Kies dan voor lichtbruine of taupe kleurige wenkbrauwen.  

4.    Ga voor een passend kapsel

Nu je haar de juiste kleur heeft, is het tijd voor een passend kapsel. Je bent nu toch al bezig met een enorme transformatie, een andere coupe kan er ook nog bij! Met een leuke vlotte coupe, staat grijs haar extra verjongend. Laat je hiervoor adviseren bij je kapper. Het is belangrijk dat je kiest voor een kapsel dat past bij jouw gezicht. Ieder gezicht heeft een andere vorm en daar horen ook weer kapsels bij.  

Met deze kapsels zie je er ouder uit en dat wil je liever niet. 

5.    Draag je nieuwe look met zelfvertrouwen 

Als je eenmaal grijs bent, zal je zien dat het ontzettend mooi is. Draag het grijs dan ook met zelfvertrouwen. Met deze uitstraling zal je ook andere vrouwen inspireren om ook hun leeftijd te omarmen. 

Een nieuw coupe, een nieuwe jij? Lees ook onze tips er jonger uitzien dankzij make-up.  

Auteur: Ilse Bloemendal