Draai voor klassieke weergave

8 momentjes voor jezelf die niet zoveel kosten

In samenwerking met:

Als jij constant bezig bent met rennen, vliegen en voor anderen zorgen, verlies je vaak je eigen behoeften uit het oog. Neem je niet de tijd om regelmatig bij jezelf stil te staan en wat je voelt, kun je belangrijke signalen, die je lichaam je probeert te geven, uit het oog verliezen. Bijvoorbeeld signalen van vermoeidheid, of overprikkeling. Goed voor jezelf zorgen is daarom heel belangrijk!

Want hoe langer je deze signalen negeert, hoe groter de kans dat op een gegeven moment álle signalen in één keer toeslaan en je helemaal niets meer kunt. Bijvoorbeeld in de vorm van een burn-out of depressie. Zo ver wil je het natuurlijk niet laten komen. Daarom is het belangrijk om regelmatig een momentje voor jezelf te nemen. En dat is niet egoïstisch, want hoe lekkerder jij in je vel zit, hoe meer de mensen om je heen aan jou hebben. Zo ben jij leuker gezelschap én kun je beter voor anderen klaarstaan.

Zo kun je een momentje voor jezelf nemen

‘Een momentje voor jezelf’, wat houdt dat precies in? Dat is maar net waar jij behoefte aan hebt. Als je erg moe bent, dan knap jij misschien enorm op van een warm bad en lekker vroeg naar bed. Voel je je inspiratie- en motivatie loos, dan is een dagje weg naar een inspirerende plek zoals een museum misschien een idee. En voel je je onaantrekkelijk, dan heb je misschien wel baat bij een goede verzorging of erotisch momentje voor jezelf. De onderstaande ideeën helpen je op weg.

1. Een wellness-dag

Soms kan een dag in de sauna of een fijne massage al wonderen doen. Even al je zorgen loslaten en alleen focussen op ontspanning. Want wist je dat de sauna niet alleen lichamelijke voordelen heeft, maar ook mentale? De heftige temperatuurverschillen tussen warm en koud geven je lichaam een prikkel en brengen je in ‘overlevingsstand’. Wanneer je lichaam daarna weer ontspant, komt er serotonine vrij in je hersenen. Dit is een gelukshormoon dat je blij en relaxed maakt. Een dag naar de sauna hoeft echt niet veel te kosten. Zo bemachtig je op een veilingsite als VakantieVeilingen.nl voor een prikkie een wellness arrangement

2. Een wandeling in de natuur

Een wandeling in de natuur heeft eindeloos veel voordelen. Allereerst is natuurlijk de beweging ontzettend goed voor je: voor je spieren, immuunsysteem, verbranding, enzovoorts. Ook mentaal heeft het voordelen, want bij beweging maak je dopamine aan, een ander gelukshormoon waar je blij van wordt. De buitenlucht helpt daarnaast je eetlust en slaap te reguleren. Daarom slaap je zo goed wanneer je een dag buiten op pad bent geweest! Als laatste is het wetenschappelijk bewezen dat het kijken naar groen om ons heen stress en depressie vermindert. Zo werd er bijvoorbeeld door de WHO ontdekt dat in buurten met minder bomen meer antidepressiva werd voorgeschreven dan in buurten met meer bomen. In de natuur kan je brein letterlijk even opladen.

3. Schrijven

Heb je veel stress en slaap je daardoor slecht? Dan kan het helpen om dagelijks een momentje voor jezelf te reserveren waarin je alles van je af schrijft. Dit hoeft geen mooi en overzichtelijk verhaal te worden: schrijf gewoon alles op wat in je opkomt, tot je het gevoel hebt dat je hoofd leeg is. Dit wordt ook wel een ‘braindump’ genoemd. Als je dit doet, zijn je zorgen uit je hoofd omdat het op papier staat. Bovendien kun je op die manier je gedachten ook ordenen. Schrijf je zonder na te denken wat je opschrijft, komen er dingen naar boven die je zelf misschien nog niet had bedacht. Een soort 'massage voor je hersenen', zo’n braindump.

4. Culinair genieten

Uiteten draait om gezelligheid en lekker eten in een ontspannen sfeer. Als je samen uit eten gaat bespreek je vaak dingen waar je in het dagelijks leven niet aan toe komt. Je besteedt (meer) aandacht aan je outfit en persoonlijke verzorging, komt op verschillende plekken en wordt een avond heerlijk bediend door het personeel van het restaurant. Even niet koken en even geen afwas! 

Lekker ontspannen uit eten voor een vriendelijk prijsje.

5. Een visiebord maken

Weet jij niet helemaal zeker of je wel op het juiste pad zit? Heb je het idee dat je je dromen niet achterna gaat? Dan is het misschien een idee om een visiebord te maken. Pak er een stapel oude tijdschriften bij en knip alle afbeeldingen en woorden uit die jou blij maken of die jij ook in je leven wilt. Maak hier een collage van op een stuk karton en voilà, dit is jouw visiebord. Zo heb je duidelijk in beeld wat je wil bereiken en kun je ook kleine aanpassingen in je leven maken om dichter bij dat ideale plaatje te komen. 

6. Sporten

We hebben er niet altijd zin in, maar sporten is toch echt ontzettend goed voor ons. Je denkt misschien dat fysieke inspanning een slecht idee is wanneer je al moe bent, maar niets is minder waar. We zijn vaak moe van stress en drukte, niet lichamelijk moe. En lichamelijke inspanning maakt je hoofd juist leeg en vermindert stress, waardoor je weer beter slaapt. Uiteindelijk word je van sporten juist minder moe. 

7. Een dagje weg

Misschien voelt het gek om er in je eentje een dagje op uit te gaan, maar waarom eigenlijk? Je kunt namelijk de hele dag doen wat je zelf wilt, en soms is er niets fijner dan dat. Misschien ontspan jij volledig van het rondstruinen in antiekwinkels. Of word je dolgelukkig van neerstrijken in een uniek koffietentje. Of misschien krijg je nieuwe energie en inspiratie van een museum. Als je alleen weggaat, heb je geen eindeloze discussies over de locatie, want je hoeft alleen met jezelf te overleggen. Heerlijk! Weet je niet goed waar je heen wilt? Kijk dan op VakantieVeilingen.nl, waar altijd leuke aanbiedingen zijn voor een dagje weg.

8. Een beauty dag 

Wanneer we het druk hebben, schiet uiterlijke verzorging er nogal eens bij in. En wanneer we ons onaantrekkelijk voelen, heeft dat ook weer een negatieve invloed op onze stemming. Het helpt om af en toe voor jezelf ‘verplicht’ een beauty dag in te lasten. En dat is echt niet alleen iets voor vrouwen. Ook mannen kunnen enorm opknappen van een bezoek aan de kapper, een pedicure of gezichtsbehandeling. Want naast dat je er weer fris en verzorgd uitziet, werkt het ook enorm ontspannend om even lekker achterover te leunen en iemand anders het werk te laten doen.

Bied mee op de vele veilingen & win bij VakantieVeilingen.nl. Bepaal zelf de prijs voor een momentje voor jezelf. Op VakantieVeilingen.nl is er altijd iets te winnen! Ben jij andere bieders te slim af?
Bied mee, win & heb plezier!

In samenwerking met: