Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

6 tips tegen rimpels in de nek

Heb je last van rimpels in je hals? Hoewel het uiterlijk van je nek voor een groot deel wordt bepaald door jouw genetica, kun je nog steeds veel bereiken met de juiste producten, behandelingen en levensstijl. Wanneer je deze 6 tips toepast, zul je op langere termijn merken dat je huid van je nek strakker en egaler is. 

1. Neem je nek mee in je huidverzorging

Wanneer je opstaat, maak je gebruik van een fijne dagcrème. Wanneer je gaat slapen, smeer je even nog wat nachtcrème op je gezicht. Maar smeer jij ook je nek in? Waarschijnlijk niet, want de nek wordt volgens onderzoek heel vaak vergeten. Zonde, want een crème voor de hals is een essentiële toevoeging aan je skin care routine. Maak tot slot altijd gebruik van een serum. Dit goedje maakt je huid zichtbaar strakker en steviger en zorgt voor een liftend effect! 

2. Wees bewust van je houding als je gebruik maakt van een elektronisch apparaat 

Heb je ooit gehoord van een tech neck? Dit verschijnsel komt sinds de opkomst van de elektronische apparaten steeds meer voor. Door het kijken naar je mobiele telefoon, laptop of tablet kunnen de plooien in je nek dieper worden. Om zo’n tech nek tegen te gaan, moet je je kin meer omhooghouden. Wees dus bewust van je houding wanneer je achter je mobiel, tablet of computer zit. 

3. Spray geen parfum in je nek 

Parfum spray je op de binnenkant van je polsen én op je nek. Dit is iets wat je vanaf jongs af aan altijd al doet. Toch is het slim om hier per direct mee te stoppen. Want in parfum zit een goedje wat je huid meer gevoelig maakt voor zonlicht en de kans op huidveroudering vergroot. Spray de volgende keer je parfum op je haar of kleding. Dit is niet alleen beter voor je huid, maar je parfum blijft ook nog eens langer hangen!

4. Smeer je nek altijd in met SPF

Schade door de zon versnelt tekenen van huidveroudering. Het is daarom aan te raden om je nek altijd in te smeren met zonnebrand of een dagcrème met SPF. Neem dan ook gelijk je decolleté mee! 

5. Train je nekspieren 

Het klinkt misschien wat gek, maar voor een mooie, egale, strakke nek moet je regelmatig – het liefst dagelijks – je nekspieren trainen. Door het doen verschillende oefeningen, worden de nekspieren versterkt en je nek gaat er langer en slanker uitzien. YouTube staat vol met filmpjes, dus doe er je voordeel mee. En dat kan allemaal vanuit je luie stoel. 

6. Cosmetische ingrepen

Helpen de bovenstaande tips niet? Dan kun je altijd nog een cosmetische ingreep overwegen. Hieronder een klein overzicht van de dingen die je kunt laten doen. Laat je hierover altijd goed adviseren. 

  • Microneedling: met minuscule naaldjes wordt de elastine- en collageenaanmaak gestimuleerd, wat je huid steviger en gladder maakt.
  • Lipofilling: hierbij wordt lichaamseigen vetweefsel in de huid aangebracht om rimpeltjes op te vullen.
  • Peeling & laser: Laserbehandelingen kunnen lijntjes minder zichtbaar maken.
  • Botox: je kunt de platysmaspieren met botox plat laten leggen, waardoor je verslapping voorkomt. Nadeel is alleen dat er veel botox nodig is, wat het een prijzige behandeling maakt. Bovendien is het tijdelijk en moet je het om de paar maanden herhalen.
  • Liposuctie: een beginnende onderkin door vetophoping kun je weghalen met behulp van liposuctie, waarbij het onderhuidse vetweefsel wordt weggezogen.
  • Halslift: als er geen overtollige huid weggesneden hoeft te worden en alleen de platysmaspieren zijn opgerekt, dan kun je deze spieren met een halslift straktrekken en houd je een klein litteken onder de kin over. Is het wel nodig om huid weg te halen, dan kun je overwegen om een gecombineerde hals-/facelift te laten doen, dat is mooier omdat de huid dan vastgezet wordt achter het oor.

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal