Zou het mogelijk zijn om uiteindelijk tot een WereldParlement te komen?

Een echt Planeet-bestuur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het komt er zeker van omdat het nu eenmaal handiger is om dingen MET elkaar te regelen dan TEGEN elkaar te regelen. Dat 2e hebben we al 10.000-en jaren ervaring mee. Sinds we het 2e doorhebben worden de regel-eenheden sreeds groter. Van stam naar dorp, regio, land, aantal landen tot de vn. En we krijgen het steeds sneller steeds beter. Ok, soms gaat het even wat minder, tot we het weer doorhebben. Daarom voert de heer W dus een achterhoedegevecht. Of wat gespartel. Toegevoegd na 1 minuut: Sinds het 1e bedoel ik.

Natuurlijk gebeurt dat... De trend is globaal, hoe globaal kun je het hebben... Toegevoegd na 1 minuut: Nu met het mislukken van Copenhagen, zouden ze alle, maar dan ook alle leiders die eraan meegedaan hebben moeten afzetten en dan overal nieuwe verkiezingen moeten uitschrijven en dan weer allemaal terug naar Copenhagen voor een GOED accoord... Een wereldbestuur zou spijkers met koppen geslagen hebben, meteen...

Neen. Verschillen de meningen, culturen en gewoontes veel te veel voor... En daarbij komt dat ik de Europese Unie al wel weer genoeg vind. Lang leven Zwitserland!!

Daarnaar wordt volgens mij wel gestreefd in elk geval ik wil niet cliché klinken, maar check de info over de NWO van de vrijtmetselaars? ook kwamen china en rusland al eens met een zogenaamd protoype wereldmunt. ook wouter bos sprak zijn voorkeur voor een wereldregering uit. er wordt achter de schermen zeker aan gewerkt! of het mogelijk is? uiteindelijk denk ik van wel. amerika en europa kan je vind ik al als één gebied beschouwen. met alle onderlinge afspraken en afstemming van de economie etc op elkander. ja ik vind dat dit zeker mogelijk is uiteindelijk... wellicht kom ik hier nog even op terug als ik wat meer research gedaan heb. leuke vraag!

Uiteindelijk wel. Maar wanneer uiteindelijk is... er moet nog heel wat water door de Rijn, de Nijl, de Amazone en de Wolga stromen voordat men met elkaar eens is dat er een gezamenlijk belang is in het besturen van de Aarde als geheel. Ik zal het niet meer zien gebeuren, want mijn levensverwachting telt geen honderden jaren meer.

De ontwikkeling naar een wereldregering is denk ik onomtkoombaar. Steeds meer afspraken op mondiaal niveau zullen uiteindelijk leiden tot een 'vaste commissie', of iets dergelijks. Waar dan uiteidelijk de grens gaat liggen tussen een commissie en een wereldregering is redelijk arbitrair. Het is een glijdende schaal. En we mogen toch hopen dat, op den duur, zo'n vaste commissie op democratische wijze zal worden aangewezen...

Naar een wereld regering wordt algestreeft vanaf de Romeinen. Op dit moment schijnt er een duistere groepering genaamd de NWO mee bezig te zijn. Voor meer info moet je maar eens googlen op NWO of new world order. Vrolijk zal je er niet van worden.

Als je naar de klimaattop in Kopenhagen kijkt en ziet wat daar bereikt is,heb ik daar een hard hoofd in.

Tegengestelde belangen voorkomt dit gelukkig! Als Obama de beste man is die de US kan leveren en Balkenende de beste man is die Nederland kan leveren en als Van Rompui (?) de beste man is voor Europa, dan moet je toch niet denken aan nog grotere regeringen. Vrolijke noot: als je Obama typt, dan zegt de spellingchecker dat ik dat moet vervangen door Osama. JaJa...

Als je met uiteindelijk bedoelt over 10.000 jaar, dan zou het best kunnen omdat we toch niet weten hoe dan de situatie is, maar op korte termijn zie ik dit niet gebeuren. De belangen van de wereldbevolking zijn wel heel erg divers. De bevolking zou vertegenwoordigd moeten worden naar aantal, om iedereen evenredig te vertegenwoordigen heb je een parlement nodig van duizenden mensen. Het is dan wel heel erg moeilijk om tot consensus te komen. Ook is het zo dat de belangen van de westerlingen in het niet zullen vallen omdat zij naar aantal nu eenmaal met zoveel minder zijn dan bijvoorbeeld chinezen en indiërs, terwijl het westen op dit moment juist de meeste macht heeft in internationale betrekkingen. Ik denk dat het westen dan alles zou doen om een dergelijk parlement tegen te houden danwel te manipuleren zodat de grootste bevolkingsgroepen toch nog maar een marginale stem in het geheel zullen hebben.

Hierin moet werk en energie worden gestoken. Dit is ons Europa! Ons gemeenschappelijk Europa, dat modern en sterk moet zijn. En wij willen dat onze burgers dat beseffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100