Kan je pas goed discrimineren in het samenzijn met gelijkdenkenden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als groep sta je meestal sterker en dan kan je beter discrimineren, omdat het meer impact heeft. Maar waarom zou ik anderen niet gelijk behandelen als anderen......

Discriminatie kan worden versterkt door groepsgedrag. Het gaat hierbij vaak om een tweedeling van een groep waarbij de ene groep zich superieur opstelt t.o.v. de andere groep. Indien je geïnteresseerd bent in dit gedrag zijn de volgende films aan te raden: Das Experiment, The Wave en Blue Eyed.

Ja, ik denk dat men olie op elkaars vuur gooit. Alle remmen gaan los en men is niet bang voor verontwaardigde blikken en opmerkingen als 'er zijn ook heel veel goeien hoor'.

Ik vind groepsgedrag best gevaarlijk, je eigen normen vervagen etc.. En zo ook m.b.t. discriminatie. Was "not done" 20 jaar terug, nu hoor je zie je niets anders. Nu is het zo, omdat je blank ben, makkelijk even tegen je aan word gepraat over "buitenlanders". Bushok, winkel , alsof je vanzelf hun mening onderschrijf. Ik vind het een enge ontwikkeling.

Net als Jan Modaal bestaan gelijkdenkenden niet. Dus als er al een basis is heeft dat van doen met dominantie en een leider en een volger. Dus ja, een van de twee zou heel goed kunnen discrimeneren want dat doet die al van nature.

Helemaal juist vooral dan... Zonder meer...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100