Hoe vat ik dit op...? (omgangsvraag)

Als iemand zegt:"I was serious about you coming over" en "we'd love to have you", bedoelen ze dan dat je bij hun mag logeren?

Ik vraag dit omdat vrienden van mij die in het buitenland wonen dit schreven. Nu twijfel ik of ik daar een hotel o.i.d. moet boeken of dat ik ervan uit kan gaan dat ik bij ze mag logeren. Mocht er twijfel blijven bestaan, wat is dan een goede manier om achter hun bedoelingen te komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ze een betrekkelijk groot huis hebben moet ik op basis van wat je hier vertelt aannemen dat ze je daar willen laten logeren. Dit soort zaken verschilt echter van cultuur tot cultuur en van mens tot mens. Mijn advies zou dan ook zijn om te vragen: "Will it be practical for me to stay at your house, or should I consider booking a hotel? If so, could you recommend one?"

In geval van twijfel is 'vragen' de oplossing. Dus meld ze dat je van plan bent om te komen en vraag ze of ze weten waar jij 'eventueel zou kunnen verblijven'. Als ze dan aanbieden dat je bij hun kunt logeren, geeft dat duidelijkheid. Als ze je adresgegevens van bed and breakfast of hotels geven, weet je ook waar je aan toe bent.

Als ze zeggen "We'd love to have you" betekent dat heel duidelijk dat je bij hun in huis welkom bent. Anders zouden ze het op een andere manier hebben geformuleerd. Ik heb Amerikaanse vrienden en als ze dit zeggen bedoelen ze ook echt, dat ik daar kan logeren. Als je niet daar kunt logeren zullen ze zeggen: we would like to see you over here o.i.d. en dan weet je, dat je een slaapplaats moet regelen.

Ze zeggen niet expliciet dat ze het op prijs stellen je als logee te ontvangen. Ik zou er daarom niet vanuit gaan, dat je bij hen thuis genodigd bent. Ik zou het zeker even checken door het ze eenvoudig te vragen.Als je het moeilijk vindt om rechtstreeks te vragen, kun je ook aangeven wat je eventueel tegenhoudt om in een hotel/ jeugdherberg afschrikt. (De prijs, het ongezellige, het onpersoonlijke enzovoort) Dit kun je aanvullen met de vraag of ze de mogelijkheid hebben jou te huisvesten. (eventueel tegen een vergoeding). Ik zou de voorkeur geven aan de vraag, wat ze precies bedoeld hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100