Activiteiten tijdens de vakantie, welke ouder betaald?

Mijn ex-man wil altijd de kinderen de laatste 3 weken van de schoolvakantie. Ik doe daar niet moeilijk over. Maar nu valt de kindervakantieweek in zijn weken en de kosten daarvan zijn 20e per kind. Vorig jaar en het jaar daarvoor heeft hij dat betaald , toen ging 1 van onze kinderen. Dit jaar hebben alle 3 de kinderen de leeftijd dat ze mogen gaan. Nu wil hij dat ik dit jaar (mee)betaal , want hij betaald immers alimentatie vind hij. Eerder hebben we hier nooit over gesproken. Eigenlijk vind ik dat hij de kosten moet dragen als de kinderen bij hem zijn. Ik heb al voorgesteld om van vakantie-week te ruilen zodat de kinderen in die week bij mij zijn en ik dan uiteraard betaal , maar dat wil hij niet. Begrijp me goed, het gaat mij dus niet om het geld maar om het principe. Het voelt als de zoveelste treiter-actie...

Toegevoegd na 12 uur:
Mijn ex man betaald buitenom de alimentatie nooit iets extra's, en dat hoeft van mij ook niet want daar is dat geld idd ook voor. Zwemles, schoolreis, kadootjes voor vriendinnen, een extra paar schoenen etc komen voor mijn rekening en zo hoort dat. Kleding geef ik altijd mee en wat ze van hem aan speelgoed krijgen blijft ook daar.De kindervakantieweek is geen verplicht iets, maar gewoon leuk voor de kinderen om heen te gaan.HIJ kiest er voor om ze er heen te laten gaan. Mocht het er echt op aankomen, dan betaal ik natuurlijk want ik wil het ze uiteraard niet ontzeggen.Dat hij pas na 3 jaar hierover begint, dat vind ik vervelend.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan hem vragen of hij er dan ook akkoord mee gaat dat hij voortaan ook de helft van de kosten op zich neemt als de kinderen op dat moment bij jou zijn. Dat lijkt mij dan de logica zelve, toch? Echter... Je zegt zelf dat je de kosten volledig op jou zou nemen indien de kinderen in die periode bij jou zijn. Dan zou ik er verder niet moeilijk over doen en gewoon de helft betalen. Het komt jou dan sowieso goedkoper uit en de rest is gewoon een kwestie van jullie ego's een toontje lager te laten zingen, toch? Liefs en Succes ermee!

Of de kinderen bij jou of bij je ex zijn,ik vind het niet meer dan normaal dat je dan samen voor de kinderen betaald voor de kindervakantieweek,de kinderen zijn van jullie samen dus samen de kosten delen.

het ligt er heel erg aan hoe jullie dat zelf afgesproken hebben. in principe als het om normale bedragen zoals 20 euro gaat lijkt het mij de verantwoording van de ouder waar de kids op dat moment zijn. maar zoals gezegd ieder spreekt dat anders af na een scheiding. kijk eens naar de andere situaties in de normale gang van zaken. als er iets rond de prijs van 20 euro per kind betaald moet worden buiten de vakantie om, word dit dan gedeeld, of betaald door de ouder waar het kind zich op dit moment bevind? het lijkt mij dat je die normale regel ook in de vakanties doortrekt ( grotere betalingen liggen vaak anders).

Het zou voor mij uitmaken of het een soort kinderopvang is of niet. Dus kan je ex werken als je kinderen daar zijn dan zou ik niet meebetalen. Aan de andere kant: als er voortaan in de eerste week een aantal dagen bijv bij het zwembad leuke activiteiten zijn zie ik hem daar niet aan meebetalen. Als je maar half denkt dat hij de kinderen niet laat gaan omdat hij alles zelf moet betalen zou ik mijn kinderen niet tekort willen doen maar ik zou NIET de helft betalen. Vorig jaar was die 20 geen probleem dus dan zou ik nu de helft betalen van de 2 kinderen die er bij zijn gekomen. Dus 20 voor jou en 40 voor hem maar ja het einde is zoek vanaf nu natuurlijk en je zult voortaan bij alles gevraagd worden om mee te betalen. Er is eigenlijk geen vaststaand antwoord op deze vraag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100