wie weet iets over dit glaswerk, bijv, hoe oud het is en waar het voor diende.

Op de pot zit een zilveren dop.

Weet jij het antwoord?

/2500

de grote schaal lijkt wel voor bowl. En de twee kleintjes misschien voor suiker en melk? Of kruiden. Ja, kan van alles zijn, maar zoals hier al is geschreven, ga eens kijken bij Kunst & Kitsch, dat lijkt me een goed idee

Ik heb het vage vermoeden dat dit een schaal is waar Turks Fruit in hoort (te groot voor een suikerpot, te klein voor een bowlstel, met uitsparing in de deksel voor evt. bijpassende zilveren tang). En de twee kleinere potjes zouden dan voor nootjes o.i.d. kunnen dienen. Volgens mij is ooit wel eens zo'n set te zien geweest bij 'tussen Kunst en Kitch' maar ik kan er geen afbeelding van vinden. Toegevoegd na 1 minuut: Bij nader inzien horen ze ook niet persé bij elkaar, de graveerpatronen op de grote schaal zijn helemaal anders dan op de kleine potjes, en als het een stel was zou je verwachten dat de kleine potjes ook zilveren dopjes hadden.

De beide kleintjes lijken mij,gezien het motief uit begin 20e eeuw te stammen. De grote pot kan ik niet thuis brengen. Weet je ook maten?

De grote schaal /pot is voor soep of bowl gebruikt en die kleintjes zijn zeer waarschijnlijk gebruikt op een make-up tafel waar ze een stukje in konden zakken. Ik weet het niet zeker maar ik denk dat ze gebruikt zijn voor poeder en make-up watten. Vroeger had je dat veel, glas wat ergens in weg kon zakken, zelf heb ik daar een paar inktpotten van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100