Waarom wordt het woord 'lite' voortaan gebruikt in plaats van 'light'?

Een voorbeeld is de Nintendo DS Lite en de gratis apps in de Apple App Store (de lite apps).
Het echte Engelse woord is Light (net zoals wij dat gebruiken voor frisdrank zonder suiker), maar het woord 'lite' is niet eens officieel volgens mij. Waarom wordt het dan wel enorm veel gebruikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De aanduiding "light" wordt toegepast bij levensmiddelen. Deze aanduiding mag worden toegevoegd wanneer het persentage aan vetten en suikers 30% minder is dan bij het originele product. De aanduiding "lite" wordt voornamelijk toegepast op non-food producten en diensten en geeft aan dat iets een lichtere, eenvoudiger of luchtiger versie is dan het originele product. In mijn perceptie zijn light en lite niet hetzelfde.

Populistisch ideetje van de reclamejongens.

Om dezelfde reden dat een tijdje achter iedere merknaam .nl of .com stond, een tijdje overal e- of @ voor of in stond, en er een hele rage is geweest om woorden die op een s eindigen een z aan het eind te geven. En dat in de jaren 80 overal te pas en te onpas -o-matic achter geplakt werd: Het is een poging om hip over te komen.

Dat is een hippe manier om light te spellen. De betekenis in meestal het zelfde.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lite

Ik denk tevens dat light een gedoodverfd woord is, waarbij mensen dat woord koppelen aan een frisdrankje, in plaats van het product van de fabrikant die door middel van reclame bekendheid wil opbouwen bij consumenten o.a. door middel van reclame. Vraag mensen waar ze aan denken als je ze het woord lite laat zien, dan zullen ze eerder denken aan een Nintendo dan aan frisdrank, wat precies de bedoeling is van de betreffende marketingafdeling.

Een levende taal die niet aan verandering onderhevig is, is vleesch noch visch.

Omdat het om de een of andere reden nodig is om elke paar jaar een nieuwe spelling aan wat worden te geven zodat het weer "cool" is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100