Hoe lang kan ik een blok santen bewaren als ik er een stuk heb afgesneden?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Ingrediënten van Kip Kerrie
500 gram kipfilet in blokjes
■1 eetlepel garam masala
■2 theelepels djahe
■2 eetlepels assemwater
■1 stuks grote fijngesnipperde ui
■1 theelepel koenjit
■1 eetlepel sambal
■1 theelepel zout
■1/3 blok santen
■1 stuks korianderwortel, gehakt
■1 handvol korianderblad
■400 mililiter water
■2 stengels bleekselderij, in stukjes
■1 stuks grote wortel, in stukjes
■1 kopje rozijnen
Bereidingswijze van Kip Kerrie
Fruit de ui in wat olie en voeg daarna de garam masala, djahe, koenjit, sambal korianderwortel, bleekselderie , wortel, zout toe.
Roerbak 1 minuut en voeg water, assemwater, rozijnen, kip en de santen toe.
Laat het geheel zachtjes stoven totdat de kip gaar en de saus gebonden is.
Vragen:
1) Moet ik het 1/3 blok santen er gewoon bij gooien?
2) Moet ik het koude water en de rauwe kip gelijk erin gooien? Niet eerst kip bakken?
3) Kan ik ook bleekselderij uit potje gebruiken? zo ja, hoeveel.
4) Hoe lang kan ik de geopende pot sambal in de koelkast bewaren.
GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing