Wie heeft voor mij een simpel en lekker recept voor gehaktballen? Met ui erbij!

Weet jij het antwoord?

/2500

Gehakt mengen met: eitje, paneermeel, scheut koksroom, zout, peper, snufje nootmuskaat, wat gedroogde gebakken uitjes, peterselie, bieslook. Alles naar smaak en tot het geheel een niet te droge en niet te natte substantie is. Dan blokken vormen (geen ballen, is moeilijker aanbraden aan alle kanten). Aanbraden en als alle kanten lichtbruin zijn afblussen met een scheut Fino of Manzanilla Sherry. Wat water erbij (blokken iets minder dan de helft onder) een paar kruidnagelen en twee blaadjes laurier en een uurtje laten sudderen op een laag vuurtje. Halverwege gehaktblokken keren. Eet smakelijk.

Eenvoudige maar lekkere klassieke hollandse gehaktballen met een uitje. Bereidingstijd van het recept: 40 minuten Ingrediënten voor dit recept: Voor 4 ballen: 500 gram rundergehakt of half om half gehakt vers en grof gemalen zwarte peper ca. 2 theelepels zout 1 ui 1 rauw ei 1 afgestreken theelepel nootmuskaat poeder 1/2 theelepel kruidnagelpoeder beetje olie Bereiding: Snipper het uitje fijn en fruit het in een beetje olie tot het bruin begint te worden. Mag redelijk bruin worden maar natuurlijk niet verbranden. Doe ondertussen de gehakt, het ei, ca. 2 theelepels zout (een beetje afhankelijk van wat je een theelepel vindt) en de kruiden in een kom en meng deze goed. Meng zodra de uitjes bruin zijn deze door de gehakt en maak daar 4 ballen van. Bak de ballen in ca. 30 minuten in een beetje olie of margarine in een open pan. Eerst even op hoog vuur rondom mooi bruin bakken en daarna op een laag vuurtje gaar laten worden. Af en toe de ballen draaien en goed opletten dat ze niet aanbranden. Geen water toevoegen tijdens het bakken. We willen immers gebakken gehaktbal en geen soepballen.

Ik heb het al eens eerder aangeraden op GV, maar doe het nog een keer, omdat ik het u niet wil onthouden. Het lekkerste recept voor gehaktballetjes (waarbij in de kruidenmix voor het gehakt ui verwerkt is) is naar mijn idee toch echt: Zweedse bullar. En dan niet van de IKEA, want die is naar mijn idee niet lekker, maar wel die van Knorr wereldgerechten (te koop in bijna iedere supermarkt voor 4-5 personen). Heerlijk kruidenmix en saus met lekkere bijgerechten. Naar mijn idee echt een aanrader. Hopelijk vindt u het ook zo'n succes.

Doe eens prei erdoor in plaats van ui-véél lekkerder! 1 Kilo gehakt 2 bouillonblokjes (vlees) 1/2 kopje melk of een ei circa 3 eetlepels paneermeel 1 prei in kleine stukjes gesneden.(een beetje vierkante stukjes) Alles goed door elkaar kneden en lekker bruin bakken... Wat ook lekker is-na het kneden platte schijven maken en deze in een plak katenspek rollen(om de zijkant) en dan bakken...

Simpel recept voor ouderwets lekkere gehaktballen. Ingrediënten: -500 gram gehakt (rundergehakt, half om half; wat je het lekkerst vindt) -1 ui fijn gesnipperd -1 ei -half kopje paneermeel -bak-/braadboter 125 gr. -peper, zout en paprikapoeder naar smaak Bereidingswijze: -Doe ingrediënten in een komen kneed net zo lang tot alles in het gehaktmengsel is opgenomen. -Verdeel het nu in 4 gelijke delen. -Draai de delen gehakt net zolang tussen je handen tot er een mooie ronde bal ontstaat. -Als alle 4 de ballen klaar zijn doe dan boter in de braadpan en laat deze bruin worden. -Ballen erin doen en rondom braden. Als de bal rondom mooi bruin gebraden is, giet je zoveel water in de pan tot de gehaktballen voor 3/5 onder staan. -Deksel op de pan en laat je de ballen 25 tot 30 minuten sudderen (wel af en toe omdraaien) Eet smakelijk!

Bronnen:
gehaktballen zoals mijn moeder en oma ze...

Mijn geheim: 2 sneetjes oud witbrood, zonder korst, geweekt in melk, fijngeprakt en een klein beetje paneermeel. Hiervan worden je ballen veel luchtiger. Natuurlijk wel de rest van de ingredienten toevoegen.

Maak de gehaktbal zoals je gewend bent maar: stop een blokje zachte kaas in het midden. Smelt met het stoven en kruidt de balletjes heerlijk.

Voor de lekkerste ballen neem je half om half gehakt, dit is niet zo droog als rundergehakt. Doe het in een ruime kom en doe er zout, peper, nootmuskaat( knoflook uit de molen,als je ervan houdt), 1 scheutje ketjap manis, 1 ei en een geweekt, uitgeknepen oud broodje bij. Snipper een ui en doe die er ook bij. kneed alles goed en als het iets te nat is, doe je er een verkruimelde beschuit bij of paneermeel. Draai nu ballen met natte handen, dan kun je ze goed glad strijken. Doe een scheut braadboter in de pan en een scheutje olijfolie (dan verbrand de boter minder snel) en braad de ballen rondom bruin. Haal ze even uit de pan en blus het braadvet af met een kop water met een bouillonblokje erin opgelost, laat even aan de kook komen en doe er een beetje tomatenpuree bij (krijgt de jus een mooiere kleur van), leg de ballen terug in de pan, dek deze niet helemaal af met de deksel, maar laat op een kiertje staan, vuur laag en zo`n 20 min. laten sudderen. Als het erg grote ballen zijn, iets langer.

ikééé :) Oerhollandse gehaktballen met ui Ingrediënten voor 4 personen 1 pond gekruid gehakt half om half, peper en zout, paneermeel, 1 groot ei, 1 grote ui, 100gr. margarine Hulpmiddelen Braadpan, diepe kom Voorbereiding Snipper de ui. Meng alle ingredienten m.u.v. het paneermeel in de kom. Als het een geheel is paneermeel oevoegen. Wanneer het een kleverige massa wordt is t OK. Vervolgens het gehakt in 8 balletjes verdelen. Deze balletjes paneren. Bereidingswijze Zet de pan op hoog vuur en laat de margarine heet worden. Ballen erin braden en regelmatig omdraaien. Als ze goed bruin zijn vet afblussen met een mok water. Saus laten koken en dan op klein vuur laten sudderen voor 15 minuten. Af en toe omroeren om aan de bodem vastbakken te voorkomen. Indien gewenst de jus nog wat binden. Serveertips Lekker met gekookte aardapelen en groente

Zie deze link http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/vlees/gehaktbal-met-ui-13700.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100