Kun je bij de Mexicaanse Bonenschotel van Hak, de kipfilet vervangen door tonijn te gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan. of het lekker is weet ik. tonijn heeft net als kip een neutrale smaak.

Dat kan prima, tonijnsmaak neigt zelfs een beetje naar kip. Marineer de tonijn eerst even , maar zorg dat de tonijn niet al te gaar wordt, want dan valt het snel uiteen. Pers 1 teentje knoflook uit en meng dat wat met olijfolie en een scheut citroensap om een marinade te maken. Wrijf de moten tonijn in met zout en peper en leg de tonijn in de marinade. Laat het even trekken, 10 minuten is al heel aardig.

Dat kan zelfs heel goed. De mexicaanse keuken combineert zelf ook vaak tonijn met Mexicaanse kruiden en ik heb het ook wel gemaakt als wrap vulling. Viel erg goed in de smaak! Ik had het gemaakt met tonijn in blik en een pot Hak bonenschotel. Ik had de tonijn in grove stukken even snel om en om gebakken in wat olijfolie en er gewoon de inhoud van de pot bonen bij gegoten. Even goed warm laten worden en toen heb ik er de warme (secondenwerk in de magnetron)mee gevuld, samen met fijngesneden ijsbergsla en wat frisse verse tomaat-/komkommerplakjes opgerold. Je kunt ze zelfs nog met geraspte kaas bestrooien en even onder de grill zetten. Heerlijk! Toegevoegd na 1 minuut: Oeps, iets vergeten zie ik; ' en toen heb ik er de warme tortilla's mee gevuld'. ;)

Je kunt er mee varieren wat je wilt. Bonen zijn een basisingredient, het bijgeleverde recept is alleen maar een suggestie ter bereiding. Maak het naar eigen smaak of voorkeur! Het grote verschil tussen kipfilet en tonijn is het vetgehalte. Tonijn is een vette vis en kipfilet is bij uitstek mager vlees.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100