Warm choc.taartje met zachte kern. Bij benodigdh staat 2x 'n hoeveelheid chocolade, maar niet in recept wanneer welke hoeveelheid te gebruiken?!

Het recept komt uit het nieuwe kerstnummer. Ik had m'n vraag ook al afgelopen zondag via Facebook gesteld, maar tot op heden nog geen reactie gekregen...wil 't heel graag gaan maken! Lijkt me heerlijk!

Weet jij het antwoord?

/2500

Vreemd dat het dubbele receptuur in de benodigdheden staat, vaak wordt er wel een dubbel receptuur ganache gebruikt bij bedekken van een taart. zodat je het erover heen kan gieten. Warme chocolade taartjes met lopende vulling heten ook wel Gateau chaud. Recept - Gateau chaud. +- 5 personen - Suiker 90 gram - Eidooier 4 stuks - hele eieren 4 stuks - Pure chocolade 225 gram - Boter 225 gram - Bloem 90 gram • Klop de eidooiers, suiker en het heelei au bain marie op tot 37 graden. • Klop de massa koud met een keukenmixer (De massa zal wit kleuren na mate hij kouder wordt en zal dikker worden). • Smelt de boter en de chocolade en spatel het door elkaar. • Spatel de chocolade massa door de eier-massa. • Spatel de bloem erdoor. • Vet de bakvormpjes in met boter en bloem. • Doe de massa in de bakvormpjes tot 2/3. • Bak ze af op 170 graden voor ongeveer 8 min. Hij moet zacht zijn van binnen en krokant van buiten dus bak ze niet te lang.

Vreemd dat het dubbele receptuur in de benodigdheden staat, vaak wordt er wel een dubbel receptuur ganache gebruikt bij bedekken van een taart. zodat je het erover heen kan gieten. Warme chocolade taartjes met lopende vulling heten ook wel Gateau chaud. Als je er niet uitkomt hier een recept, die ik vaak gebruik. Recept - Gateau chaud. +- 5 personen - Suiker 90 gram - Eidooier 4 stuks - hele eieren 4 stuks - Pure chocolade 225 gram - Boter 225 gram - Bloem 90 gram • Klop de eidooiers, suiker en het heelei au bain marie op tot 37 graden. • Klop de massa koud met een keukenmixer (De massa zal wit kleuren na mate hij kouder wordt en zal dikker worden). • Smelt de boter en de chocolade en spatel het door elkaar. • Spatel de chocolade massa door de eier-massa. • Spatel de bloem erdoor. • Vet de bakvormpjes in met boter en bloem. • Doe de massa in de bakvormpjes tot 2/3. • Bak ze af op 170 graden voor ongeveer 8 min. Hij moet zacht zijn van binnen en krokant van buiten dus bak ze niet te lang.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100