Hoe lang is een potje sambal na openen houdbaar in de koelkast?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Minstens een half jaar. Er wil weinig groeien in dat spulletje.

Vrij lang. Welke bacterie wilt erin wonen? Trouwens, mijn sambal bewaar in niet eens in de koelkast en het is na enkele maanden nog steeds lekker.

Erg lang... heb de mijne soms maanden in de koelkast staan en het smaakt nog prima. Meestal is het bij produchten: 3 dagen na openen wegdoen, echter heb bij sambal nog nooit gemerkt dat het beschimmeld, verzuurd of verrot.

De sambal kun je maanden goedhouden in de koelkast. Doe er anders een beetje zonnebloemolie bij zodat de sambal onder de olie staat.

Houdbaarheid : gesloten pot: > 1 jaar, geopend: enkele maanden in de koelkast... aan de sites hieronder heb je ongetwijfeld wat... http://www.smulweb.nl/48926/artikel/Sambal-

Bronnen:
http://www.mijnreceptenboek.nl/ingrediente...

minimaal een half jaar!het bevat weinig vocht, veel zout en olie en pepers veel factoren die belangrijk zijn bij conserveren van producten

Sambal is na opening 6 maanden houdbaar in de koelkast.

Ik doe ruim een jaar met een pot sambal, en dan is het nog steeds prima!

•Houdbaarheid : gesloten pot: > 1 jaar, geopend: enkele maanden in de koelkast •Soorten : Sambal Oelek, Sambal Badjak (Udang), Sambal Manis, Sambal Bawang, Sambal Katjang, Sambal Goreng, Sambal Kadang, Sambal Padang. (er zijn vele andere soorten)

Bronnen:
http://www.mijnreceptenboek.nl/ingrediente...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100