Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke bacterie is erger salmonella of campylobacter?

In vlees vooral kip komen de bacterien salmonella en campylobacter voor welke is erger en wordt er vlees op deze bacterien getest voor het in de verkoop gaat

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Ziekten

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Volgens de inspectie is Salmonella in veruit de meeste gevallen (43 procent) de oorzaak van explosie van voedselvergiftiging. Op de tweede en derde plaats volgen Campylobacter (20 procent) en het norovirus (12 procent), die beide steeds vaker worden aangetroffen. Bij het norovirus is dit laatste vermoedelijk het gevolg van verbeterde diagnostiek, maar bij Campylobacter kan de stijging ook komen door een werkelijke toename. Ook in de laboratoriumsurveillance wordt sinds 2000 een toename waargenomen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing